Borics Ádám szerint ezért gyönyörű sportág az MMA

Borics Ádám még tavaly nyáron hívta fel igazán magára a figyelmet, amikor egy repülő térdessel földre vitte Aaron Picót, majd ezt követően addig ütötte ellenfelét, míg a mérkőzésvezető le nem állította az összecsapást.

Borics sem egyből a csúcson kezdte, pontosan egy kétezer lakosú községről, Sirokról indult, majd a siker érdekében úgy döntött, Amerikában fog készülni, így egy ideje már Floridában edz. Minden meccsre magával viszi a magyar zászlót, mert az a célja, hogy Magyarország felkerüljön a ketrecharc térképére.

Ádám legutóbbi mérkőzésén veszített a Darrion Caldwell elleni Bellator gálán. Ezt követően kicsit megrogyott a kiváló magyar harcos, de szerencsére összeszedte gondolatait, és újult erővel vág bele az előtte álló feladatokba.

A koronavírus-járvány miatt most mindenkinek egy nehéz időszak köszöntött be az életbe, ez alól a magyar harcos sem kivétel. Nagyon reméli, hogy minél hamarabb újra ketrecbe léphet, hiszen ezért edz folyamatosan. A minap a saját oldalán tartott egy élő bejelentkezést, ahol a szurkolók kérdéseire válaszolt. Természetesen volt egy kis visszaemlékezés is, a Darrien Caldwell elleni veresége még a mai napig fájó pont, viszont azóta már fejben összeszedte magát, és csak előre tekint. Kihangsúlyozta, hogy Caldwell egyáltalán nem egy rossz ellenfél, sőt “a világ egyik legjobb birkózója”.

“Folyamatosan azon dolgozok, hogy fejlődjek. Így van ez a birkózásommal is, mindig van hova fejlődni, mind támadásban, mind védekezésben. Ezért is gyönyörű ez a sportág, a tanulásnak sosincs vége.”

Ezt követően arról kérdezték, hogy mennyire nehéz jelenleg formában tartania magát úgy, hogy egyáltalán nem tudja, hogy mikor lesz a legközelebbi mérkőzése.

Nem a legkönyebb, sokkal nehezebb így készülni, mint amikor van egy kifejezett cél. Ha elkezdek félre kajálni vagy bármi, akkor nagyon nem jó a közérzetem. Amikor van mérkőzésem, akkor annyira maximalista vagyok, hogy minden szabályt betartok, ilyenkor viszont néha bűnözök kicsit. Jelenleg a felkészüléseink rengeteget változtak, hiszen bezárt az edzőtermünk is. Sokkal korlátozottabban tudunk edzeni, mint eddig, azonban igyekszünk ezt a lehető legjobban megoldani.”

Majd arról is mesélt, hogy egy ilyen szakaszban, amikor ennyire korlátozottak az edzésfeltételek, hogy néz ki egy napja.

“10-kor edzés, dél körül hazajövök, eszek, pihenek, majd csinálok egy kis sociel mediát. Fontos, hogy a rajongókkal is foglalkozzak, videókat, képeket töltsek fel, mindez nem két perc. Délután 6-kor ismét edzek, vagy itthon vagy párban valakivel, majd ismét pihenés.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
BellatorInterjúk

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ