Canelo Alvarez jövője napról napra világosabbá válik: megkezdődtek a tárgyalások

A Matchroom Boxing vezetője, Eddie Hearn kijelentette, hogy a vitathatatlan szuperközépsúlyú bajnok Alvarez “nagyon valószínű”, hogy legközelebb májusban John Ryder ellen lép szorítóba az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban vagy Mexikóban, és hogy már megkezdődtek a tárgyalások a lehetséges mérkőzésről Alvarez menedzserével és edzőjével, Eddy Reynosóval.

Alvarez jelenleg bal csuklóműtétje után lábadozik. A múlt hónapban Canelo azt mondta, hogy a terápia jól halad, és hogy szeretne egy “ráhangoló mérkőzést”, mielőtt egy 2023 szeptemberi visszavágón Dmitry Bivol ellen lépne ringbe, abban a reményben, hogy megbosszulja karrierje második vereségét.

Ryder egy brit bokszoló, aki februárban megosztott pontozással nyert Daniel Jacobs ellen, novemberben pedig ötödik menetben TKO-val Zach Parkert verte. Parker legyőzésével – aki a mérkőzésen törött jobb keze miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet – Ryder megszerezte a WBO ideiglenes szuperközépsúlyú bajnoki címét, és a WBO kötelező kihívója lett Alvarez címéért.

A 34 éves Ryder olyan ellenfelektől kapott ki, mint Callum Smith, Rocky Fielding és Billy Joe Saunders – őket Canelo mind legyőzte.

„Szerencsére John Ryder számára adódott a lehetőség. Nagyszerű éve volt. Ha Canelo ki szeretne állni az ideiglenes WBO-bajnokkal, szívesen elhozom neki az Egyesült Királyságba. Óriási dolog lenne a brit boksz számára. Szerintem ő is örülne neki, és úgy gondolom, hogy John Ryder megérdemelné ezt a lehetőséget az elmúlt éve és a győzelmei után. Szóval remélhetőleg meg tudjuk ezt valósítani. Az Emirates egy fantasztikus stadion. A Wembley természetesen a nagy meccsek otthona. Bármelyik nagy stadion, és a brit bokszrajongók szívesen látnák Canelo Alvarezt az Egyesült Királyságban. Valami igazán különlegeset csinálhatnánk, ez lehetne az esélyünk, hogy Canelót elhozzuk ide. Hihetetlen lenne” – mondta Hearn, aki Rydert promotálja.

Reynoso nyitott a mérkőzésre.

„Ryder egy jó szérián van túl, volt néhány jó meccse. Készen állunk erre a mérkőzésre. Érdekes küzdelem lesz, egy olyan fickóról van szó, aki szeret támadni és agresszív” – mondta Reynoso az iD Boxingnak.

Ryder is nagyon várja a lehetőséget, hogy megküzdhessen Alvarezzel.

„Hatalmas dolog lenne. Ő egy globális szupersztár, és az, hogy a szülővárosomba jöjjön, csodálatos lenne. Elmennék Guadalajarába vagy Acapulcóba, hogy megküzdjek vele. Igen, ha sikerülne, bárhol megküzdenék vele. Világbajnok szeretnék lenni. Ha Canelo leteszi az övet bajnok leszek, de én nem így akarom megszerezni a címet, harcolni szeretnék vele” – mondta Ryder az iD Boxingnak.

Borítókép és forrás: Sarah Stier/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ