Dana White McGregor felmentéséről: Nem foglalkozom ezzel a sz*rral

Dana White kimarad a Conor McGregor és az Amerikai Doppingellenes Ügynökség közötti egyre növekvő drámából.

A ‘The Notorious’ jelenleg a UFC népszerű valóságshow-sorozatának, a The Ultimate Fighter 31. évadának forgatásának közepén van. A tervek szerint idén május és augusztus között kerül adásba, és Conor McGregor várhatóan visszatér az Octagonba, hogy az ellenfél edzőjével, ‘Iron’ Michael Chandlerrel csapjon össze. McGregor azonban még nem lépett be újra az USADA tesztelésébe, és azóta szópárbajba keveredett a doppingellenes ügynökséggel, miután ellentmondásba keveredett a közösségi médiában tett megjegyzéseivel.

Conor McGregor többször is utalt arra, hogy mentességet kapna, amely lehetővé tenné számára, hogy két tesztet adjon le a visszatérése előtt, megugorva a szokásos hat hónapos tesztelési kötelezettséget. Az USADA gyorsan vitatta McGregor kijelentését, és elárulta, hogy a „Notorious”-nak legalább hat hónapig kellene a tesztelésben részt vennie, mint minden más sportolónak.

Dana White kommentálja Conor McGregor helyzetét az USADA-nál

Conor McGregor nem értékelte, hogy az ügynökség megszólalt és ellentmondott a nyilatkozatának. Igazi McGregor-módra a korábbi kétszeres UFC-bajnok egy Twitter-támadásba kezdett.

„Az USADA megy a kukába” – írta McGregor az azóta már törölt tweetekben. „Ez az én problémám. Egyszer sem hazudtam. És nem is teszteltem pozitívan. Soha. Több mint 70 tiszta tesztem van a program keretében, mégis úgy jövök ki, miután beszélek, hogy hazudok. Ez nevetséges. F-k [USADA]. A kukában vagytok.”

A szombati UFC 286 előtt az O2 Arénában a médiának nyilatkozva Dana White-ot megkérdezték McGregor USADA státuszáról és arról, hogy esetleg kaphat-e felmentést.

„Fogalmam sincs” – válaszolta gyorsan White. „Nem foglalkozom ezzel a sz*rral” – ismerte el White. „Ez már nem az én munkám, és örülök, hogy kikerültem belőle. Beszéljen az USADA-val, fogalmam sincs. Semmi közöm nem akarok, hogy legyen az egész drogvizsgálati oldalhoz. Ez egy kibaszott rémálom.”

Az USADA megerősítette, hogy egyelőre McGregor nem lépett vissza a tesztelésbe, és nem is lépett kapcsolatba az ügynökséggel, hogy tájékoztassa őket a visszavonulással kapcsolatos szándékáról. Ha a „The Notorious” azonnal elérhetővé teszi magát a tesztelésre, akkor a legkorábbi lehetséges visszatérési időpontja szeptember közepe lenne. Ez nagyjából az az időpont, amikor Michael Chandler arra számított, hogy az írrel az Octagonon belül találkozik, de minél tovább harcol McGregor az USADA-val, annál kevésbé valószínű, hogy még az év vége előtt visszatér az Octagonba.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ