Dana White: Mi a f*szért venné meg bárki is a Bellatort?

Dana White nem feltétlenül szeretné, ha az MMA egyik legnagyobb versenytársa eltűnne.

A Bellator MMA kapuinak hamarosan történő bezárásáról szóló pletykák közepette a UFC vezérigazgatója korábban határozottan nyilatkozott arról, hogy érdekli-e, vagy sem a cég megvásárlása. White azonban elismerte, hogy bár nem akarja megvenni a szervezetet, de azt sem szeretné, ha az eltűnne.

Az elmúlt hónapokban több pletyka is felröppent, a cég eladásától kezdve a PFL-lel való egyesülésen át egészen a teljes leállításáig. A Bellator elnöke, Scott Coker elismerte, hogy fontos üzleti tárgyalások folynak, de jelenleg nincsenek konkrétumok az MMA promóció jövőjéről.

„Ha a Bellator továbbra is fennmarad, az nem rossz dolog. Ez egy jó dolog” – mondta White a DWCS 65-öt követő sajtótájékoztatón a riportereknek. “Ha megnézzük azt a sok sz*rt, amit sok mindenről kapunk, a kib*szott Viacom tulajdonában vannak. Tudod, mennyi pénzük van ezeknek a fickóknak? Miért mennének tönkre, hacsak nem egyszerűen belefáradtak, mert a Showtime-ról is hallani pletykákat, nem csak a Bellatorról.”

A Bellatort 2008-ban alapította Bjorn Rebney. Hat évvel később Coker, aki megalapította a Strikeforce-t, amelyet később a UFC felvásárolt, vette át az irányítást, és azóta vezeti a kaliforniai székhelyű promóciót. Ám úgy tűnik, hogy a Strikeforce-szal ellentétben ezúttal a UFC nem érdekelt abban, hogy átvegye a Coker vezette cég irányítását, annak ellenére, hogy a Bellator harcosainak névsorát széles körben a második legjobbnak tartják a UFC mellett. Az évek során a Bellator számos korábbi UFC harcost vett fel a névsorába, meghosszabbítva ezzel a karrierjüket. Eközben a Bellator egy szilárd magot épített ki a jelenlegi magas szintű harcosokból is, mint például Patricio Freire, A.J. McKee, Vadim Nemkov, Yaroslav Amosov és Usman Nurmagomedov.

A szilárd névsoruk ellenére, és elismerve, hogy a verseny jót tesz a piacnak, White nem hiszi, hogy okos üzleti lépés lenne a cég megvásárlása.

„Mi a f*szért venné meg bárki is a Bellatort? Hogy miért venné meg bárki is a Bellatort, azt nem értem. De hé, mit tudom én? Hátradőlök és megnézem, hogy alakul a dolog.”

A Bellator napokra van attól, hogy a San Diegó-i Pechanga Arénában megrendezze mérföldkőnek számító Bellator 300-as eseményét. A promóciónak még egy eseménye van, a Bellator 301 november 17-én. Ezen túlmenően a promóció jövője nem világos.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ