Photos: Golden Boy / Cris Esqueda

De La Hoya nyitott a Garcia-O’Malley meccsre, de ő is visszatérne

Oscar De La Hoya nem ellenzi a Ryan Garcia-Sean O’Malley mérkőzést.

De La Hoya, a Golden Boy Promotions elnöke és vezérigazgatója nemrég New Yorkban járt, hogy a Devin Haney-Ryan Garcia mérkőzést népszerűsítse, amelyet április 20-án rendeznek meg a Barclays Centerben, Brooklynban, New Yorkban.

Ami Garcia, De La Hoya bunyósának lehetséges következő lépését illeti, a Golden Boy a The MMA Hournak adott interjújában azt állította, hogy nyitott egy egészen más típusú mérkőzésre: egy összecsapásra a jelenlegi UFC harmatsúlyú bajnokkal.

„Egy küzdelem ezzel a sráccal nyilvánvalóan sok pénzt hozna a zsebébe, emelné a státuszát világszerte, globálisan. Ez az, amit egy bunyós akar. Sok pénzt akarnak keresni. Népszerűvé akarnak válni” – mondta De La Hoya egy O’Malley-meccs előnyeiről Garcia számára.

Ugyanez elmondható a promóterekről is? De La Hoya szerint a Garcia-O’Malley felvezetése “pokoli promóciót” eredményezne, nem utolsósorban a UFC elnökével, Dana White-tal való folyamatos és nyilvános rivalizálása miatt. Sőt, azt mondja, hogy hajlandó ezt a rivalizálást egy lépéssel tovább vinni.

„Valójában én ezt még el is fogadnám. Ryan egy főmérkőzésen küzdhetne ezzel a sráccal, én pedig talán a társ-főmérkőzésen [küzdhetnék] Danával.”

A 25 éves Garcia mindenkit sokkolt, amikor azt javasolta, hogy a 29 éves O’Malley ellen vegyes harcművészeti formátumban vívott mérkőzést rendezzék meg. Ha így lesz, Garcia lenne az első neves bokszoló azóta, hogy James Toney 2010-ben kikapott Randy Couture-tól.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ