Horváth Endre/ Villtek Legends

Elképesztő pofonok csattantak a Villtek Legends gáláján – Exkluzív interjúk

A nagy sikerű 2023-as nemzetközi ökölvívó gála után idén ismét több igazi presztízmérkőzéssel várta a kedves nézőket a Kanizsa Aréna április 6-án.

Régi ismerősként köszönthették újra a ringben az ökölvívás szerelmesei Kovács Zoltánt. A 31 éves nyíregyházi, egykori többszörös profi magyar bajnok és WBO Európabajnok visszatérésre látványosra sikeredett Nagykanizsán. Budapesti ellenfele, Csereklye Attila nem érkezett feltartott kézzel jóval rutinosabb ellenfelével szemben, akit az első menetben egy hideg fejre mért ütéssel padlóra is küldött. A meccs további részében komoly csata volt és végül Zoli kezét emelték magasba.

Erdei Zsolt tanítványa, az aktuális amatőr magyar bajnok Bárányi Péter Nagykanizsán debütált a profik között. A félnehézsúlyú, 4 menetre kiírt mérkőzésen egy Bosznia-Hercegovinából érkező bunyós, Armin Durakovic volt az ellenfele, akit Péter magabiztos teljesítménnyel győzött le.

„Nagyon jó érzés volt 10 unciás kesztyűben, profi bandázsban ringbe lépni. Teljesen más érzés ez, nagyon tetszett. Jó azt kimondani, hogy jelenleg veretlen profi ökölvívó vagyok és minden meccsemet kiütéssel nyertem. Menni akarok tovább. Ezen az úton rengeteg segítséget kapok a munkahelyemtől, ami a Magyar Honvédség. Megtisztelő számomra képviselni a Magyar válogatottat és a Honvédséget. Számomra ez nagyon sokat jelent, hogy egy katona sportoló lehetek. A hazaszeretet, a bajtársiasság. Egy otthonra találtam.

A következő meccs az Baran Attila Kőrös Attila összecsapás lesz, aminek a győztesével szívesen bunyóznék. Készülök tovább, bárki jön, győzni akarok és Isten dicsőségével csinálom, amit csinálok!” – mondta a meccs után Péter, aki másnap (vasárnap) ismét ringbe lépett és egy fenomenális győzelmet aratott.

Nagykanizsán, a Villtek Legends Profi Ökölvívó Gálán láthattuk a hazai profi box feltörekvő generációjának egyik jeles képviselőjét Artur Martirosyant. Felkészülését Erdei Zsolt koordinálja.  Klasz Árpád egyik legtehetségesebb mentoráltjának eddig csak sikerrel volt kikövezve az útja. Hibátlan karrierjét folytatva megszerezte a hetedik győzelmét a 4 menetre kiírt félnehézsúlyú mérkőzésen egy szlovák riválisa, Christopher Molnar ellen.

A hosszú kihagyás után visszatérő Baran Attila nem titkolt célja volt az erődemonstráció a 6 mentre kiírt félnehézsúlyú mérkőzésen. A 187 cm magas, egykori WBF Interkontinentális bajnok felkészülését Tóth “Barbár” Tamás és Urbán Feri csapata koordinálja. A 31 éves Baran Attila abszolút komolyan vette a felkészülést, és egy látványos visszatéréssel örvendeztette meg népes szurkolótáborát.

Nem volt azonban könnyű dolga, hiszen egy ugyancsak WBF Interkontinentális bajnok volt az ellenfele. A Salgótarjánból érkező Kőrös Attila szintén nagy ütő hírében áll, amit bizonyított is a mérkőzésen. Elképesztő csatát vívtak a ringben a felek, és végül Baran Attila örülhetett.

A Salamon Tamás szervezte eseményen a legnagyobb érdeklődést egy félnehézsúlyú mérkőzés hozta, amely 8 menetre volt tervezve. Ebben a ringben találkozott egymással a korábbi amatőrök között kiemelkedő, junior világbajnok Káté Gyula, valamint a profi mezőnyben még veretlen Klasz Árpád.

Az összecsapást nagy izgalom övezte, viszont az esemény gyorsan véget ért, mindössze 1 menet után. Klasz kezdeményezőbb volt a küzdelem elejétől fogva, és a 42 éves Káté nem tudott kellőképpen belelendülni a meccsbe. Klasz már az első menetben erőteljesen megrendítette ellenfelét, akire kétszer is számolni kellett, és a második számlálás után Káté csapata feladta a küzdelmet azzal, hogy bedobták a törölközőt.

Fotók: Horváth Endre / Villtek Legends

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
InterjúkÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ