New School Promotion/Photo

Felkeltette Holyfield figyelmét: Nileborg Krisztián az Egyesült Államokban készül tovább!

A junior Európa bajnok és kétszeres ifi Eb ezüstérmes Nileborg Krisztián július elsejétől augusztus végéig Washingtonban, Barry Hunter irányításával készül az októberben rajtoló ifjúsági ökölvívó világbajnokságra.

Nileborg május 24-én, a New School Promotion profi ökölvívó gáláján vívta második hivatásos mérkőzését, ahol felkeltette az est sztárvendégének, a négyszeres nehézsúlyú világbajnok, Evander Holyfieldnek és csapatának érdeklődédét. A profi gála után a New School Promotion tulajdonosa, Fischer József és a Nileborg család kapcsolatban maradt Evander Holyfielddel és Ahmed Sheikh menedzserrel, melynek eredményeképp a 18 éves magyar reménység Washingtonban készülhet a Bald Eagle Gym-ben.

A New School Promotion gálán aratott győzelme után beszélgettünk Krisztiánnal.

Nileborg felkészítését az amerikai amatőr és profi versenyzőket tréningező Barry Hunter irányítja majd, aki többek közt a nehézsúlyú Tony Thompson, a korábbi olimpikon és WBO kispehelysúlyú világbajnok Isaac Dogboe, a háromszoros olimpikon és WBA/IBO harmatsúlyú világbajnok Rau’shee Warren és a korábbi háromszoros profi világbajnok Lamont Peterson felkészítését is irányította.

„Nagyon hálás vagyok Istennek, a családomnak, a Holyfield Teamnek és Fischer Józsefnek a lehetőségért. Azt gondolom, hogy különleges esélyt kaptam ezzel az edzőtáborral, hiszen egy számomra egy új és izgalmas közegben készülhetek az ifi világbajnokságra, ahol természetesen szeretnék a dobogóra állni, annak is a legmagasabb fokára. Biztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulhatok Barry Huntertől és azt is tudom, hogy egy ilyen nagyszerű közegben remek edzőpartnerek és komoly kesztyűzések várnak rám, de készen állok megmutatni minden egyes nap azt, hogy nem véletlenül vagyok Washingtonban”. – mondta Nileborg Krisztián az amerikai utazás előtt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
InterjúkÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ