Fényes jövő? OKTAGON bajnok fél lábbal a UFC-ben?

A könnyűsúlyú bajnok Keitát jelenleg az OKTAGON MMA szervezet legnagyobb jövőbeli sztárjaként emlegetik, hiszen stílusosan szedi egyik győzelmet a másik után. Így egyértelmű, hogy előbb-utóbb nem fog ellenállni más világszervezetek csábításának és a következő szintre lép. Azonban ugyanez a sors jósolható egy hasonlóan tehetséges harcosnak is, aki szintén fényes jövő előtt áll.

„Brito egy nagyon alulértékelt tehetség, aki még nagyon fiatal, de már értékes tapasztalatokat szerzett. Az elmúlt hét mérkőzésén 4-3-as mérleggel rendelkezik. Mindig is tehetséges volt, de az volt a problémája, hogy nem tudott hosszabb sorozatokat építeni. Úgy tűnik azonban, hogy Brito végre túllépett az akadályokon, hiszen az OKTAGON MMA szervezet címvédő mérkőzésén legyőzte a kemény David Kozmát. Ráadásul minden vereségét jó harcosoktól szenvedte el. Az utolsó két mérkőzését megnyerte, és a legjobb helyzetben van ahhoz, hogy idén esélyt kapjon a UFC-től.”

„Brito nagyon támadó harcos, gyors és erős is egyben. Kiváló Muay Thai-val rendelkezik, és jól fedezi a távolságot. Remekül dolgozik kézzel, lábbal távolról. A mindössze 25 éves Brito nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik.”

A Cageside Press azt jósolja, hogy Kaiko Britót még idén láthatjuk a UFC-ben. Talán maga Brito is nagyjából ezt tervezi, hiszen éppen a UFC záradék miatt utasította vissza a Tipsport Gamechanger projektjéhez való csatlakozást. Már csak egy meccse van hátra az Octagonban kötött szerződéséből, amivel értékes skalpot szerezhet, de a fényes jövőjét is jócskán késleltetheti. Szó van ugyanis egy Patrik Kinclo elleni mérkőzésről, ami egyrészt esélyt, másrészt hatalmas kihívást és próbatételt jelent.

A promóter nyitott egy Brito vs Kincl mérkőzésre.

„Patrikot érdekli, ezt megtudom erősíteni” – reagált Ondrej Novotny a műsorában Kincl üzenetére, amelyben arról beszélt, hogy Brito kihívója lesz. „Patrik Kincl, akár nyer, akár veszít, teljesen legitim ellenfele Kaiko Britónak, amikor a Gamechangerre sor kerül. Azt mondtuk, hogy a Gamechanger nem szól bele az OKTAGON rangsorába. Ez egy külső projekt. Patrik Kincl, függetlenül attól, hogy megnyeri vagy elveszíti a Karlos elleni küzdelmet, egy legitim kihívó. Nem hiszem, hogy ez vitatható lenne. Ha valaki vitatni akarja, vitathatja, de nem fog érni vele semmit.”

Ideális esetben tehát a májusi Kincl vs. Vemola 2 mérkőzés valóban megtörténne, és akkor valamikor az év második felében láthatnánk egy Brito vs. Kincl mérkőzést, ahol Kinclnek esélye lenne a váltósúlyú bajnoki címre. De persze ez attól is függ, hogy a Tipsport Gamechanger hogyan alakul, mert ha véletlenül Kozma az első vagy a második körben kiesik, akkor minden bizonnyal igényt tartana egy Brito elleni meccsre, és mint régóta bajnok, biztosan megérdemelne egy azonnali visszavágót.

Brito is szívesen lát egy váltósúlyú párharcot.

„Vemola májusban úgyis el fog menekülni előlem, szóval nem akarsz beugró lenni? Ha legyőzlek váltósúlyban, akkor mehetnénk a bajnoki címedért? Gondold át alaposan, és szólj, bajnok” – küldött Patrik Kinclnek egy hivatalos ajánlatot egy esetleges dupla meccsre nemrég.

Kaik Britónak egyértelmű válasza volt erre. „Elfogadom a kihívását. Ki akar hívni engem, szóval ha ez megtörténik, akkor annak egy váltósúlyú mérkőzésnek kell lennie” – erősítette meg Kaik Brito az MMA Shortiesnak, hogy elfogadja Patrik Kincl kihívását, és ha a párharcra sor kerül, akkor annak Patrik címéért kell történnie, és utána lehet szó egy esetleges váltósúlyú visszavágóról.

Borítókép: Oktagon MMA

Kategóriák
Oktagon

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ