Fiziev decemberi vagy januári visszatérést tervez: Gaethje a célpont

A UFC egyik legizgalmasabb könnyűsúlyúja teljesen egészséges, és készen áll arra, hogy decemberben vagy januárban visszatérjen egy olyan ellenfél ellen, aki nem ragált a kihívásaira.

Júliusban Rafael Fiziev műtéten esett át, hogy helyrehozzák az orrában keletkezett sérülést, miután a UFC on ESPN 39-en lenyűgöző győzelmet aratott a korábbi bajnok Rafael dos Anjos felett. Most újra teljes értékűen edz és készül a ketrecbe való visszatérésre. Fiziev továbbra is Justin Gaethje ellen szeretne megmérkőzni, ha eljön az idő.

https://www.instagram.com/p/CjcnVjfj_EO/?hl=hu

„Úgy gondolom, decemberben már harcolhatok. De én ezt a srácot akarom, tesó. Őt akarom, mert ez egy nagyon nagy kihívás számomra. Mindketten szeretjük az állóharcot. Nagyszerű küzdelem lenne” – mondta Fiziev a The AllStarnak.

Fiziev már többször is kihívta Gaethje-t, de ez egyirányú utca volt, mivel választ sem kapott rájuk. Fiziev úgy véli, hogy ez azért van, mert Gaethje egy nagy meccset akar Conor McGregorral vagy valaki mással, aki nem olyan kemény küzdelem, de hajlandó várni.

„Majd meglátjuk, de remélhetőleg decemberben vagy januárban harcolhatok ezzel a fickóval. Talán januárban, tudok várni. Nem probléma. A testem most pihen, jól érzem magam. Mentálisan vissza akarok térni a rendszerhez, vissza akarok térni a diétához, formában akarok maradni.”

https://www.instagram.com/p/CjiY3PlJ8KI/?hl=hu

Fiziev, aki jellemzően kétszer küzd egy naptári évben, szeretné a 2022-es évét befejezni vagy a 2023-as kampányát egy kemény kihívással kezdeni. Még teljesen rendbe hozott orrával és kipihent testével sem várható, hogy változik az aktivitási szintje.

„Már megértettem a testemet. Nem szeretek évente többször küzdeni, mint sokan mások. Például Donald Cerrone, aki rövid időn belül sokat harcol. Az én testem nem ilyen. Nem vagyok egész évben formában. Nekem egy kicsit pihennem kell, két hónapot, eszem, mint az őrült, és miután felkészültem nekilátok a felkészülésnek.”

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ