Frank Warren figyelmezteti Usykot: Dubois készen áll, harcolj vele vagy add le az övet!

Frank Warren azt üzente Oleksandr Usyknak, hogy adja le a WBA-övet, vagy küzdjön meg Daniel Dubois ellen, miután az április 29-i potenciális vitathatatlan mérkőzés meghiúsult.

Dubois a WBA „rendes” övének jelenlegi birtokosa, és ő az első a sorban, hogy megküzdjön a bajnok Usykkal, aki a WBO és az IBF nehézsúlyú bajnoki címét is birtokolja. A WBA azonban hajlandó volt elhalasztani ennek a kötelező összecsapásnak a megrendezését, amikor úgy tűnt, hogy Fury és Usyk közel áll ahhoz, hogy megegyezzenek a vitathatatlan világbajnoki címmérkőzésről. Április 1-jéig adtak határidőt arra, hogy a mérkőzésről megegyezzenek, de Frank Warren most „halott ügynek” nevezte ezt a meccset, miután Usyk menedzsere, Egis Klimas kedden e-mailt küldött Warrennek, Bob Arumnak és a többi kulcsfontosságú félnek, amelyben arra utasította őket, hogy „tegyék le a ceruzát”, mivel az ukrán úgy döntött, hogy nem vállalja a Fury-meccset.

Usyk promótere, Alex Krassyuk azt javasolta, hogy lépjenek ki a tárgyalásokból, miután Fury ésszerűtlen követeléseket kért. De a tárgyalásokban Warren szerint a reménytelen pont a szerződésben rögzített visszavágóra vonatkozó pénztárca felosztása volt.

„Egészen múlt vasárnapig négy ügyvédünk tárgyalt mindenről, és lényegében mindenben megegyeztünk, kivéve egy dolgot, a visszavágó feltételeit. Azt mondták, hogy túl sokat követelt Tyson, de csak egyet kért, nem volt lista. Ragaszkodtak a visszavágóhoz, így Tyson azt mondta, hogy „megkaphatják”. Utólag már tudom, hogy ez lényegtelen volt, hiszen addigra már tudták, hogy nem fognak harcolni. Az az érzésem, hogy akarták a meccset, de Szaúd-Arábiában, ahol több pénzt kereshettek volna. Nem hitték, hogy Tyson készen áll majd április 29-re, de ő blöffölt, és elfogadta ezt az időpontot. Szerintem Usyk kiakadt, a 70/30-as felosztásnál, még akkor is, ha elfogadta. De Usyk nem vonz fizetős meccseket Amerikában, Tyson igen” – mondta Warren a BoxingScene.com-nak.

Van egy olyan feltételezés, hogy Usyk úgy döntött, hogy eláll a Fury-meccstől, hogy a nyáron Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő Deontay Wilder elleni hatalmas, pénzt hozó összecsapásra törekedjen. A Fury-Usyk mérkőzés 50-60 millió fontot hozhatott volna, figyelembe véve a Wembley stadion férőhelyét, az eladásokat és a nemzetközi közvetítési jogokat. A 70/30-as felosztás alapján Usyk akár 18 millió fontot is bezsebelhetett volna. Wilder szaúdi mérkőzésével ennek kétszeresét kereshetné.

Warren azonban gyorsan felhívta a figyelmet arra, hogy ha Usyk mégis úgy dönt, hogy ezt az utat választja, akkor a WBA öv nélkül kell ezt megtennie, mivel Dubois-nak kell a következőnek lennie a sorban a testület által meghatározott feltételek szerint.

„Májusban vagy júniusban szeretnénk a harcot. Nem hiszem, hogy elhiszik, de Dubois készen áll a mérkőzésre. Ha azt hiszik, hogy megkerülhetik ezt a Fury elleni meccset és nem harcolnak Daniel ellen, akkor tévednek. Teljesen fitt és egészséges, és teljesíteni fogja, amit a WBA kért tőle. Szerintem el fogja kapni Usykot és kiüti. Láthatod, hogy április 29. tényleg az egyetlen esélyünk volt arra a vitathatatlan meccsre, mert most, hogy ezen túl vagyunk, jönnek a kötelező címvédések.”

Krämer Péter véleményét kérdeztük az Uncia legújabb adásában Anthony Joshua helyzetéről, aki legközelebb április 1-jén lép ringbe Jermain Franklin ellen.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ