(Photo by Andrew Redington/Getty Images)

Franklin a Joshua elleni meccs előtt: itt az ideje, hogy az emberek komolyan vegyenek.

Jermaine Franklin figyelmeztette Anthony Joshuát, hogy „durva ébredésre” számíthat, amikor összecsapnak a londoni The O2-ben április 1-jén, szombaton.

A korábbi kétszeres nehézsúlyú világbajnok Joshua nagy várakozással tér vissza a ringbe brit földön, miután Szaúd-Arábiában másodszor is kikapott az egyesített világbajnok Oleksandr Usyk ellen, de Franklin ragaszkodik hozzá, hogy nem csak azért van itt, hogy a számokat kozmetikázza.

Franklin tavaly novemberben a Wembley OVO Arénában egy szoros pontozásos vereségben végig megnehezítette Dillian Whyte-ot, és élvezi a sportág egyik legnagyobb neve elleni esélyt, és egy híres győzelem „AJ” ellen további lehetőségeket garantálna Franklinnek a csillogó divízióban.

„Azt mondják, Joshuának a karrierje a tét. Nekem mindenem kockán forog. Így kezelek minden meccset. Egész életemben bokszoltam, és nem vagyok ideges emiatt. Ha ideges vagy, akkor rossz sportágban vagy. Valószínűleg úgy néznek rám, mintha egy könnyű eset lennék, vagy egy sétagalopp, vagy valami ilyesmi, de nagyon durva ébredés vár rájuk. Az egyik célom az, hogy egyesített világbajnok akarok lenni. Szeretem ezt a sportot, és továbbra is segíteni akarok más bokszolóknak a fejlődésben. Vissza akarom adni a sportágnak azt, amit nekem adott. A mostani mérkőzés körülményei nagyon eltérőek. A Dillian elleni meccsen dolgoztam, mielőtt megkaptuk a telefonhívást. Nem voltam az edzőteremben. Körülbelül 5-7 hétig tartott, amíg formába lendültünk. Megtettem, amit tudtam. Megmutattam az embereknek, mire vagyok képes Dillian ellen, felveszem a versenyt a legjobbakkal. Dillian egy top 10-es/top 15-ös bunyós. Nem érzem úgy, hogy vesztettem volna” – mondta Franklin.

Az egyszer már legyőzött Franklin úgy véli, hogy több mint eleget tett ahhoz, hogy biztosítsa a győzelmet Whyte ellen – és néhány megfigyelő is így vélekedett. A 29 éves harcos arra számít, hogy Joshua legjobb verziójával fog szembenézni, és úgy érzi, hogy a brit sztár karrierjének még messze nincs vége.

„A Dillian elleni teljesítményem vezetett ehhez a meccshez. Bárkit választhatott volna, akit csak akart, de ő engem akart. Nyerni fogok. Ami őt illeti az edzőivel és a többi dologgal kapcsolatban, nem tudom pontosan meghatározni, hogy milyen stílusban fog bokszolni. Mi csak tesszük a dolgunkat, és felkészülünk rá. Készüljetek fel, hogy egy új és jobb Jermaine Franklint fogtok látni. Itt az ideje, hogy az emberek komolyan vegyenek.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ