(Photo by Andrew Redington/Getty Images)

Franklin üzent Joshuának: nem mindig az edző a hibás, ha veszítesz

Jermaine Franklin megkérdőjelezte Anthony Joshua döntését, hogy Derrick Jamest, már a harmadik edzőjét alkalmazza az április 1-jei összecsapásuk előtt. Annak ellenére, hogy novemberben pontozásos vereséget szenvedett Dillian Whyte ellen, Franklin kapta az esélyt, hogy Joshua ellen mérkőzzön az o2 Arénában a londoni visszatérő mérkőzésén.

AJ nem bokszolt azóta, hogy augusztusban Szaúd-Arábiában egyhangú pontozással kikapott a WBA, WBO és IBF nehézsúlyú bajnok, Oleksandr Usyk ellen zsinórban másodszor. Mindkét meccsükön más edző állt a sarokban. Először Rob McCracken volt, majd őt követte Robert Garcia.

Januártól kezdve Joshua James irányítása alatt készül, aki jól ismert arról, hogy olyan elit bunyósokkal állt kapcsolatban, mint Errol Spence és Jermell Charlo, és akit sokan a legjobb edzőnek tartanak.

„Nem tudom, hogy mit gondoljak a Derrick James dologról. Mert már így is eléggé agresszív, Derrick James pedig agresszív bunyósokat edz, így nem látom, mit tudna még hozzátenni a játékához. De a legtöbb sráca testvadász, Joshua pedig 180 centi magas, nehezebb lesz neki a testre menni” – mondta Franklin.

Franklin emellett azt javasolta, hogy Joshua az edzőváltás helyett inkább magát hibáztassa. Az önmagát „989-es bérgyilkosnak” nevező ökölvívó 12 éves kora óta együtt van vezető edzőjével, Jesse Addisonnal.

„Minden alkalommal, amikor veszítesz, nem biztos, hogy az edződ hibája, lehet, hogy te vagy. Nem lehet mindig az edzőt hibáztatni, és neki már a harmadik partnere lesz három meccs alatt. Mikor kezded el magadat hibáztatni, és nem az edzőt? Nem lehet minden edző hibás. Nem minden edző miatt veszíthetsz. Talán csak próbálja megtalálni azt az edzőt, akivel a legkényelmesebben érzi magát. De én úgy érzem, hogy az edződdel egy igazán szilárd kapcsolatot kell kialakítanod, akár nyersz, akár veszítesz, akár döntetlen a vége. A kezdetekben, amikor ezekkel az emberekkel vagy, ők nem kapnak fizetést. Évek óta veled vannak. Kívül-belül ismernek téged. A kapcsolatod lehet, hogy egy kicsit meginog, de rajtad múlik, hogyan hozod rendbe. Ha nem tetszik valami, amit az edződ csinál, akkor beszélned kell vele, és meg kell tudnod mondani neki: „Szeretném, ha ezt és ezt csinálnád”. Ha nem tudtok kibékülni, akkor rendben van, ez az üzlet. Az rendben van, hogy elmész és keresel egy másik edzőt, de én legalább megpróbálnám először rendbe hozni.”

Joshua azonban úgy érezte, hogy ismét váltania kell, mivel karrierje következő szakaszába lép, ami itt kezdődik, az első nem bajnoki mérkőzésén, mióta 2015-ben Dillian Whyte ellen bokszolt a brit bajnoki címért.

„Úgy érzem, hogy ez egy nagy lehetőség számomra, de nem azért, mert edzőt vált, hanem a többi szarság miatt, amit láttunk. Mint például a lábmunka, az Usyk elleni meccs egy kicsit meglepett. Az egy más AJ volt. Figyeltem és tanulmányoztam. A legtöbb ember nem veszi észre a hibákat a lábmunkája kapcsán. Gyorsabb vagyok, mint a legtöbb srác, és jobban védekezem. Hozzászoktam, hogy AJ-t úgy látom, mint egy bikát, egy dühöngő bikát. Annak ellenére, hogy nem túlságosan agresszív, mégis domináns. De amikor az Usyk-meccseket néztem, furcsa volt látni.”

Borítókép: Andrew Redington/Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ