Fury a „gyáva” Usykot szidja a tárgyalások sikertelensége után

Tyson Fury első megjegyzéseiben az Oleksandr Usykkal folytatott tárgyalásai meghiúsulása óta sok volt az sértés és kevés a tartalom. Egy csütörtökön közzétett Instagram-sztoriban a WBC címvédő Fury látható, amint sértések özönét zúdítja a WBO, WBA, IBF, IBO bajnokára, “gyávának” nevezi, lekicsinyli a külsejét, és azt sugallja, hogy az ukránnak most be kell érnie aprópénzért harcolni Daniel Dubois ellen.

A Usyk-Fury mérkőzés a legújabb nagy bokszmeccs, amely meghiúsult, a tavalyi, Terence Crawford és Errol Spence Jr. közötti, a vitathatatlan váltósúlyú világbajnoki címért folytatott sikertelen tárgyalások árnyékában. Hónapokig tartó heves tárgyalások után bejelentették a felek, hogy a vitathatatlan nehézsúlyú bajnoki címért folyó mérkőzés szervezői úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják, és ezzel minden remény elszállt, nem lesz mérkőzés a kitűzött időpontban, április 29-én a londoni Wembley Stadionban. Úgy tűnt, hogy a mérkőzésre vonatkozó megállapodás küszöbön áll, miután Usyk elfogadta Fury ultimátumát a 70/30-as felosztásról. De aztán további nézeteltérések merültek fel egy esetleges visszavágó (csak brit földön) felosztását illetően, amelyre a vesztesnek joga lenne hivatkozni. Mike Coppinger, az ESPN munkatársa szerint Usyk 70/30-as felosztást akart a visszavágón, a maga javára, míg Fury 50/50-es felosztást kért.

https://www.instagram.com/p/CqIypz6qd5d/

Usyk, aki a jelek szerint elhagyta az edzőtáborát, talán legközelebb a kötelezettségeit teljesíti Daniel Dubois ellen, akit a Frank Warren-féle Queensberry Promotions promotál, amely szintén Fury mögött áll. A nehézsúlyú Joe Joyce, aki szintén egy csúcsrangadó Usyk egyik övéért, egy másik opció lehet.

„Usyk, te kis szarházi” – mondta Fury. „Kis szarházi. Bogárszemű, bakfis, ronda kis patkány szemétláda. Kis nyálkás köcsög. Egész héten próbáltál kibújni, könyörögtél a visszavágóért, mint egy kislány. Megkaptad a visszavágót, pedig még csak nem is akartál harcolni velem. Mindig tudtad, hogy p-nci vagy, soha az életben nem leszel eléggé férfi ahhoz, hogy a Cigánykirállyal megküzdj, te kis szarházi. Kis tizennégy éves gyáva. Kis szarházi. Patkány kis szemétláda. És ezt a teljes csapatod is tudja. Az összes ügyvéded tudja az igazságot. Ronda kis szemétláda. Menekülj tovább. Harcolj most [Daniel] Dubois ellen pár dolcsiért, szarzsák, és tudd, hogy bármit is csinálsz, soha nem lennél képes megküzdeni a Cigánykirállyal, gyáva szarházi.”

Alexander Krassyuk, Usyk promótere szerdán arról tájékoztatta a talkSPORT-ot, hogy addig nincs értelme folytatni a tárgyalásokat, amíg Fury továbbra is ésszerűtlen követelések listájával áll elő.

Krämer Péter véleményét kérdeztük az Uncia legújabb adásában Anthony Joshua helyzetéről, aki legközelebb április 1-jén lép ringbe Jermain Franklin ellen.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ