Gaethje: A BMF öv egy hülyeség, de esélyt ad a jobb fizetésre

Justin Gaethje-t nem különösebben hatja meg, hogy a megüresedett „BMF” címért harcoljon a Dustin Poirier elleni visszavágóján a UFC 291-en, de elég bölcs ahhoz, hogy tudja, mit jelent az öv, és mit jelenthet a karrierje szempontjából.

Mivel az első „BMF” bajnok, Jorge Masvidal visszavonult az MMA versenyzéstől, a UFC vezetői úgy döntöttek, hogy több mint három év után először hozzák el az övet a július 29-i főmérkőzésre, amely a Salt Lake City-i Delta Centerben kerül megrendezésre.

Mivel Gaethje és Poirier együttesen 24 meccsnapi bónuszt birtokolnak a UFC zászlaja alatt, kevés olyan összecsapás van, amely méltóbb lenne a „BMF” névre. Gaethje számára azonban inkább az elnevezéssel járó előnyökről van szó. Ez egy jövedelmezőbb jövőhöz vezethet számára, és úgy gondolja, hogy a UFC-t inkább dicséret illeti, mint kritika a küzdelem körüli tét miatt.

„Amikor Masvidal és (Nate) Diaz ezért harcolt, azt mondtam: „Ez hülyeség”. Még mindig ez a véleményem. Azonban azoknak a rajongóknak, akik azt mondják, hogy ez hülyeség, azt mondom, hogy végső soron a UFC még egy harcosnak ad még egy lehetőséget a győzelemre és arra, hogy lehetőséget szerezzen a pay-per-view pontok megszerzésére. Ez az öv, akárcsak az ideiglenes övek, papíron egy cím. A UFC szemében bajnok vagy, és ha a UFC szemében bajnok vagy, akkor más fizetést kapsz. Szóval azoknak az embereknek, akik azt mondják, hogy ez hülyeség, az UFC csak egy csontot dobott. Szóval hálás vagyok, hogy van egy ilyen lehetőség, és harcolhatok érte. Különösen azért, mert csak egy van a világon. Nagyon jól néz ki az öv. Szerintem ez egy kicsit show, de azt hiszem, hogy végső soron a UFC dobott egy csontot, és ezért hálásnak kell lennem” – mondta Gaethje a Cageside Pressnek.

Gaethje elmondta, hogy kezdetben vonakodott a Poirier elleni UFC 291-es harc miatt. Nem akart öt menetet vívni, és bevallása szerint inkább egy hárommenetes küzdelmet szeretett volna az augusztus 19-én megrendezésre kerülő UFC 292-n. A UFC azonban a „BMF” tétjével és a több pénzzel elcsábította, így elmondása szerint nem tudott ellenállni az ajánlatnak.

Gaethje 2018 áprilisában, a UFC on FOX 29-en rendezett első összecsapásukon negyedik menetes TKO vereséget szenvedett Poirier-től. Gaethje egy kiütéses győzelemmel szeretne visszavágni Poirier-nek, de tudja, hogy ez egy intenzív küzdelem lesz, ahol minden hiba büntetést von maga után.

„Azóta a meccs óta biztosan fejlődtem. Öt évvel idősebb vagyok. Sok nagy meccset vívtam azóta, de ember vagyok, és hajlamos tudok lenni hibázni. Azt hiszem, az Oliveira elleni meccsen óriási hibát követtem el. De ez a meccs egy sakkjátszma lesz, és mindketten kár akarunk okozni a másikban. Öt menet, nyilvánvalóan okosan kell küzdened. A bajnoki küzdelemben általában az veszít, aki először hibázik. Végső soron tökéletesen kell küzdenem.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ