Hearn Joshua következő meccséről: ha AJ nem nyer… akkor komoly gondban leszünk

Anthony Joshua következő meccse talán inkább hangolódás lesz egy nagyobb mérkőzésre, de ezáltal a győzelmi kényszer nagyobb lehet, mint valaha, legalábbis a promótere szerint.

A Matchroom vezetője, Eddie Hearn nem köntörfalazott, ami azt illeti, hogy sztárcsemetéje megpróbál talpra állni a WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk elleni két egymást követő vereség után.

Joshua április 1-jén tér vissza a londoni O2 Arénába. Ellenfele Hearn szerint valószínűleg Jermaine Franklin lesz, a michigani Saginaw-ból származó nehézsúlyú kihívó, aki tavaly a veterán brit Dillian Whyte elleni szoros vereséggel szerzett magának hírnevet.

„Nagy a nyomás a visszatérése kapcsán. Mert ha AJ nem nyeri meg azt a meccset, akkor nagy bajban vagyunk” – mondta Hearn a BBC 5 Live Boxingnak.

Joshua az augusztusi, Szaúd-Arábiában rendezett visszavágójukon alulmaradt Usykkal szemben. Sokan úgy vélték, hogy Joshua jobban teljesített, mint az első meccsen. AJ most az Egyesült Államokban, Texasban tartózkodik, és valószínűleg Derrick Jamesszel, az egyesített váltósúlyú bajnok Errol Spence Jr. és a vitathatatlan junior váltósúlyú bajnok Jermell Charlo edzőjével edz.

Annak ellenére, hogy Joshua kikapott Usyktól, Hearn úgy véli, ügyfele továbbra is motivált, hogy egy napon visszaszerezze a címeit.

„Azt mondom nektek, hogy ez a srác még mindig a világ három legjobb nehézsúlyú bokszolója, aki képes visszatérni április 1-jén az O2 Arénában, valószínűleg Jermaine Franklin ellen. Anthony Joshua visszatérését fogjátok látni. Őszintén hiszem, hogy egy olyan fickót fogtokk látni, aki nagyon veszélyes, nagyon motivált, hogy háromszoros nehézsúlyú bajnok legyen.”

Hearn célba vette azokat a kritikusokat is, akik Franklint Joshua valószínű következő ellenfeleként gúnyolják.

„Tyson Fury nemrég megverte Deontay Wildert, majd jött Dillian Whyte, és ezt követően Derek Chisora ellen bokszolt. Joshua kétszer szenvedett vereséget Oleksandr Usyk ellen, és most Jermaine Franklinnel küzd, aki sokak szerint megverte Dillian Whyte-ot.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ