(Photo by Tommaso Boddi/Getty Images)

Henry Cejudo: „Ha mindent megváltoztathatnék, valószínűleg soha nem jönnék vissza…”

A korábbi kétsúlycsoportos UFC-bajnok Henry Cejudo azt mondta, hogy ha elveszíti az utolsó meccsét, akkor távozik az MMA-tól, de nem tartja magát ezekhez a szavakhoz.

A Merab Dvalishvili elleni UFC 298-as meccsét megelőzően Cejudo több interjúban is azt mondta, hogy szerinte itt az ideje, hogy szögre akassza a kesztyűket, ha nem sikerül győznie. Cejudo végül egyhangú döntéssel kikapott Dvalishvilitől, de miután az azt követő napokban újraértékelte a karrierjét, még nem áll készen arra, hogy befejezze azt.

Cejudo a 2020-as UFC 249-es Dominick Cruz elleni győzelme után bejelentette a visszavonulását, de tavaly úgy döntött, hogy visszatér.

„Ha mindent megváltoztathatnék, valószínűleg soha nem jönnék vissza, de most, hogy visszatértem… Nem tudom így befejezni. Szóval ma itt vagyok, hölgyeim és uraim, visszaszívom a szavaim, bejelentem nektek rajongóimnak, családomnak, barátaimnak, gyűlölködőimnek, hogy egyszerűen nem hagyhatom így abba. Srácok, hogy finoman fogalmazzak, még messze nincs vége a ‘Triple C’-nek” – mondta Cejudo a YouTube-csatornáján közzétett videóban.

Cejudo eredménye a UFC 298-on két egymást követő vereséget jelentett, mivel májusban a UFC 288-on a visszatérő mérkőzésén kikapott Dvalishvili csapattársától és korábbi bajnoktól, Aljamain Sterlingtől. Ez a második alkalom karrierje során, hogy Cejudo egymás után kettőt is elbukott, de ami az első eset után következett, az egy hihetetlen hatmeccses győzelmi sorozatot indított el.

„Szombat este, ez volt számomra a minden vagy semmi? Komolyan gondoltam. Tényleg képmutató voltam? Legutóbb, amikor kétszer egymás után kikaptam, Demetrious Johnsontól és Joseph Benavideztől, visszatértem és a UFC történetének egyik legnagyobb ámokfutását produkáltam. Bosszút álltam a Demetrious Johnson elleni vereségemért, megvertem T.J. Dillashaw-t. Az első számú kihívó, Marlon Moraes és Dominick Cruz legyőzése is ott volt. Amit a küzdősportokban elértem, az valóban páratlan. Lehet, hogy ti nem kedveltek engem, nem tetszik a személyiségem, de Henry Cejudo elképesztő, amit letett az asztalra.”

Cejudo csalódottságát fejezte ki, amiért nem tudott megfelelően edzeni a Dvalishvili elleni meccsre, de nem akarta, hogy úgy tűnjön, mintha ezzel nem ismerné el ellenfele teljesítményét. Attól is tart, hogy a bal alkarja eltört. A mérkőzés alatt erősen megdagadt, és még ma is vannak problémái.

„Triple C” szemmel tartja a divíziót és a harmatsúlyon kívüli egyéb lehetőségeket, de az elsődleges célja jelenleg az, hogy a következő meccsén visszatérjen a győztes útra.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ