Hivatalos a Fury vs Usyk: már vannak megszólalók is

Mostanra mindkét fél megerősítette, hogy a WBC és a Lineal nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury a WBO/WBA/IBF/IBO bajnok Oleksandr Usykkal csap össze, hogy Lennox Lewis 1999 óta először legyen vitathatatlan bajnok a súlycsoportban.

A mérkőzésre a Kingdom Arenában kerül sor az idei rijádi szezon részeként, és a szaúd-arábiai The General Entertainment Authority of Saudi Arabia mutatja be a rajongóknak világszerte. A további részleteket, köztük a mérkőzés hivatalos időpontját, a megfelelő időben jelentik be. A mérkőzést a Queensberry, a Top Rank, a K2 és az Usyk17 fogja promotálni.

Turki Alalshikh, a The General Entertainment Authority elnöke és a Riyadh Season vezetője így fogalmazott: „Ez az a küzdelem, amelyet már régóta mindenki látni akart, és most végre megtörténik – a két nehézsúlyú világbajnok egymás ellen lép ringbe. Ez a legnagyobb bokszmeccs, az egész világ figyelni fogja, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Riyadh Season negyedik kiadásának részeként mi lehetünk a házigazdái ennek a látványosságnak. Szeretnénk kivenni a részünket, és megfelelni a mérkőzést övező hatalmas várakozásnak azzal, hogy a legnagyobb bokszélményt nyújtjuk minden Rijádba látogatónak.”

„Örülök, hogy végre aláírtuk ezt a mérkőzést” – mondta Frank Warren, a Queensberry Promotions Hall of Fame promótere. “Ez a legnagyobb küzdelem, amit sportágunkban csak lehet. A nehézsúlyúak mindig megmozgatják a szurkolók fantáziáját, és nincs kétségem afelől, hogy ez lesz az évszázad legnagyobb bokszeseménye. Alig várom, hogy Tyson visszaszerezze azt a három övet, amelyet soha nem veszített el a ringben. Hatalmas köszönet Excellencynak és a GEA-nak.”

„Tyson Fury és Oleksandr Usyk generációjuk két legnagyobb nehézsúlyúja, és alig várom, hogy lássam, mi történik, amikor Rijádban ringbe lépnek. Különleges tehetségek, akik méltóak arra, hogy megküzdjenek a sportág legnagyobb díjáért” – mondta Bob Arum, a Top Rank elnöke. “Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett abban, hogy ez a legendás este megvalósulhasson.”

„Nem tudom elhinni, hogy ez megtörténik, de megtörténik” – mondta Alex Krassyuk a K2-től. “Nehéz kifejezni a csodálatomat, hogy részese lehetek az évszázad legnagyobb nehézsúlyú mérkőzésének. Hála mindenkinek, amiért lehetővé tették, tisztelet Tysonnak a bátorságáért, és köszönet az Úrnak mindazért, amit ad nekünk.”

Spencer Brown, Tyson Fury menedzsere így nyilatkozott: “Nagyon örülök, hogy Tysonnak lehetősége van arra, hogy a négyes övek korszakának első vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoka legyen, és bebizonyítsa, hogy ő minden idők egyik legnagyobbja. Először azonban Tysonnak október 28-án lehetősége lesz bebizonyítani, hogy ő a The Baddest Man on The Planet (A legrosszabb ember a bolygón).”

Borítókép: Tyson FUry / Instagram

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ