Holyfield nyíltan beszél a súlyos betegségéről napokkal a hatalmas meccse előtt

Evander Holyfield kemény küzdelemről beszélt, még mielőtt ringbe lépett volna egyik leghíresebb mérkőzése előtt.

Holyfield továbbra is generációjának kiemelkedő sztárja, aki a nyolcvanas és kilencvenes évek három öves korszakában a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka volt, majd ugyanezt megtette nehézsúlyban is. Lennox Lewistól Mike Tysonig mindenkivel megküzdött, akivel csak tudott, és három epikus háborút vívott Riddick Bowe-val.

A harmadik és egyben utolsó találkozó előtt történt, hogy a meccs előtti utolsó napokban rejtélyes betegségben szenvedett. DJ Vladnak nyilatkozva elmagyarázta, mi történt.

„Minden nagyszerű volt, aztán egyszer csak hazamentem Atlantába, és valamit beletettek az ételembe és rosszul lettem. Beteg voltam. Körülbelül 10 nappal a csata előtt.”

A bunyó elmaradásának anyagi vonzatai miatt Holyfieldnek nem volt más választása, minthogy végigcsinálja.

„Azt mondtam, nézze, nem engedhetem meg magamnak, hogy elveszítsem ezt a pénzt. A fenébe is, azt akarod mondani, hogy 12 hétig edzőtáborban voltam, és az utolsó 10 napban nem tudok edzeni és nem tudok bokszolni? Tudtam, hogy ha elveszítem azt a 10 millió dollárt, akkor nem tudok másik 10 millióért bokszolni. Egyszer volt energiám, következő pillanatban pedig már semmi. Tudtam, hogy így fogok belemenni a küzdelembe.”

Kemény párharc volt, mindkét fél részéről. A meccs nem ment végig, Holyfield a 8. menetben vereséget szenvedett.

„Mindent beleadtam. Rájöttem, hogy legyőztek, és dühös voltam. De hogy legyél dühös, amikor bezártak a ringbe, és tudtad, hogy beteg vagy? Hepatitiszem volt. Az orvos azt mondta, hogy felfüggeszthettek volna. Elvesztettem a meccset és nem mondhattam el senkinek, hogy hepatitiszem van, mert kockáztattam volna, hogy felfüggesztenek. Éppen ezért csendben maradtam.”

Holyfield ezután azt állította, hogy a vereség végül is jót tett neki, mert szerzett neki egy újabb nagy meccset.

„Azt mondtam Bowe-nak, hogy nekem bejött, mert a történtek eredményeképpen megkaptam a [Mike] Tyson meccset”.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ