Holyfield üzent: “Helló Magyarország!”


Micsoda bejelentés: Május 24-én a New School Promotion fennállásának legnagyobb eseményére készül.

Evander Holyfield, az amerikai profi bokszoló, az egyik legnagyobb nehézsúlyú világbajnok a boksz történetében. Született 1962-ben Alabamában, de Atlantában nőtt fel. 1984-ben olimpiai bronzérmet nyert a Los Angeles-i nyári olimpián. Profi karrierjét 1984-ben kezdte, és hamarosan domináns alakja lett a cirkálósúlyú kategóriának, ahol többször is világbajnoki címeket szerzett.

1988-ban lépett fel a nehézsúlyú kategóriába, ahol 1990-ben legyőzte Buster Douglas-t, ezzel megszerezve az első világbajnoki címét ebben a súlycsoportban. Holyfield ismert volt rendkívüli állóképességéről és technikai képességeiről, valamint a ringben mutatott bátorságáról és kitartásáról. Kétszer is legyőzte Mike Tysont, legemlékezetesebb meccsük 1997-ben volt, amikor Tyson leharapta Holyfield fülének egy részét. Ezt a mérkőzést gyakran emlegetik, mint a sport egyik legvitatottabb eseményét.

Holyfield pályafutása során négyszer vált nehézsúlyú világbajnokká, ezzel ő az egyetlen bokszoló, aki ezt a címet négyszer is megszerezte. Aktív versenyzői pályafutása alatt több mint 20 világbajnoki címmérkőzésen vett részt, és több olyan legendás bokszolóval is megküzdött, mint Lennox Lewis és Riddick Bowe.

Holyfield 2011-ben vonult vissza, hagyatéka azonban tovább él. Nemcsak a ringben nyújtott teljesítményével, hanem a sportág iránti elkötelezettségével és a fiatal sportolók felé mutatott példamutatásával is maradandót alkotott. Azóta is aktívan részt vesz a boksz közösségben, és inspirálja a következő nemzedékeket.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
InterjúkÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ