Ifj. Növényi Norbi alig várja, hogy visszatérjen a hosszú kihagyás után

Sérülés miatt kiesni minden harcos számára frusztráló és kimerítő élmény lehet, és ez különösen igaz lehet egy olyan sportolóra, akiben rengeteg potenciált látnak. Ez a helyzet Novenyi Norbert Jr. esetében is, aki 2020 óta nem léphetett ketrecbe, mivel egy elszakadt keresztszalag-sérülésből lábadozik. A várakozásnak azonban vége ezen a hétvégén, amikor az írországi Dublinban megrendezésre kerülő Bellator 291-en visszatér a veterán Andy Manzolo ellen.

A MyMMANews.com-nak adott interjúban a veretlen magyar harcos arról beszélt, hogy alig várja, hogy visszatérjen a sérüléséből, és emlékeztesse az egész világot, miért tartják őt a világ egyik legjobb fiatal sportolójának.

„Mentálisan sokat változtam, rájöttem, hogy a fájdalom csak egy dolog, és át tudod vészelni. Sok mindenre rájöttem magammal kapcsolatban az elmúlt két és fél évben. Arra is rájöttem, hogy mennyire akarom ezt. Van agyam, így tudok más dolgokat is csinálni, de ez az, amit akarok, és úgy érzem, ha nem ezt csinálom, akkor vége az életemnek. A mentalitásom olyan, hogy tudom, mindenkit lekörözök.”

A mentalitásában bekövetkezett változással együtt jár az az intenzitás, amit minden egyes nap magával visz, és az a fókusz, hogy van valaki, aki jobb nála a világon, mint például a bajnok Johnny Eblen.

„Minden egyes nap úgy ébredek fel az éjszaka közepén, hogy tudom, lehet, hogy van valaki, aki jobb nálam, és ez egyszerűen feldühít. Valaki, mint Johnny Eblen. Úgy értem, nem a legjobb az ütőereje, a kardiója lenyűgöző. Ezzel nem azt mondom, hogy szarul üt. Az a tény, hogy esélye van arra, hogy legyőzzön engem, dühítő, ezért minden nap úgy ébredek fel, hogy nézem a meccseit, és tervezem, hogy megküzdök vele.”

Az elvesztegetett időt szeretné bepótolni, Norbi 2023-ban aktív szeretne lenni, és a Bellator 291-en egy gyors befejezéssel szeretné felhívni magára a figyelmet, majd idén összesen három mérkőzést szeretne.

„Ideális esetben az elsőben kiütöm ezt a fickót, aztán talán június elején, május végén, attól függően, hogyan állok a súlyommal és általában az életemmel jöhet a következő meccs. Nyár elején, aztán ha Isten is úgy akarja, az év végén még egyet harcolni akarok. Az tökéletes lenne.”

„Magic Norbi” nem csak azt tervezi, hogy aktív marad idén, de nem is akar várni, és inkább előbb, mint utóbb szeretné kihívni a divízió legjobb versenyzőit.

„Attól függ. Az utolsó meccsem Charlie Ward ellen lett volna, aki akkoriban Top 5-ös volt, és az volt az álmom, hogy 23 évesen világbajnok legyek, és úgy érzem, ez meg is valósulhatott volna. Úgy értem, 21 évesen úgy volt, hogy az ötödik legjobb ellen fogok bunyózni, aztán továbblépek. Szükségem van erre a meccsre, meg akarom roppantani ezt a fickót, az első menetben nyerni akarok. Valószínű még két meccsre szükségem lesz, utána elkezdhetem üldözni a bajnoki címet. Reálisan fogok gondolkodni, nem akarom elsietni. Egy ideje már nem vagyok versenyben.”

Borítókép: Növényi Norbi /Facebook

Kategóriák
BellatorInterjúk

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ