LAS VEGAS, NEVADA - MARCH 01: Jon Jones poses for a portrait during a UFC photo session on March 1, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Mike Roach/Zuffa LLC)

Jones azt tervezi, hogy Gane-re szabadítja a benne rejlő kegyetlen harcost

Jon Jonesnak nincs kétsége afelől, hogy a szombati UFC 285-ön, a régóta várt visszatérése során megszerezheti a megüresedett nehézsúlyú világbajnoki címet. Már csak az a kérdés, hogy hogyan.

Jones több mint három év után tér vissza az oktagonba, amikor Ciryl Gane-nel találkozik a Francis Ngannou távozását követő új bajnok megkoronázásáért vívott mérkőzésen. A mérkőzésre a T-Mobile Arénában kerül sor.

„Bones”-nal kapcsolatban sok a bizonytalanság, tekintettel a 37 hónapos szünetre, valamint a súlycsoportváltásra, és arra, hogy már 35 éves. Visszatérését rejtélyek homályosítják el, és Jones elmondta, hogy készen áll arra, hogy megmutassa a világnak, hogy mit is tud ez a jelenlegi verziója.

„Azt hiszem, tudom a válaszokat ezekre a kérdésekre. Fantasztikusan érzem magam, nagyon jól mozgok, büszke vagyok az állóképességemre. Úgy érzem, mintha önmagam erősebb változata lennék. Nem vagyok szuper sovány, nincs olyan hatos csomagom, mint régen. Ehhez egy időbe telt, mire hozzászoktam. A fittségi szintemet a tükörben való megjelenésem alapján ítéltem meg. Most már nehézsúlyú vagyok. Nem az számít, hogy nézel ki, hanem hogy, hogyan teljesítesz” – mondta Jones az MMA Junkie-nak és más újságíróknak a szerdai UFC 285-ös médianapon.

Jones, a korábbi félnehézsúlyú bajnok azt mondta, hogy ugyanolyan kitartónak érzi magát, mint valaha, miközben történelmet akar írni, és a cég történetében a nyolcadik olyan harcossá akar válni, aki két súlycsoportban is övet szerez. Jones úgy gondolja, hogy a nagyságra való törekvése páratlan, és minden tőle telhetőt bele akar adni a győzelem eléréséért.

„Nem hagyom magam elaltatni, és nem fogok úgy viselkedni, hogy én csak örülök, hogy itt lehetek. Ez csak egy sport. Az élet megy tovább, ha nyerek, ha veszítek. Azt hiszem, én egy kicsit másért küzdök. Gane edzője a Tai Tusava elleni küzdelem során azt mondta, hogy arra koncentráltok, hogy előhozzák belőle ezt. Nem hiszem, hogy az edződnek ezt kellene tanítania neked. Bennem a nap végén oroszlán van, egy gonosz harcos. Ez vagyok én. A vesztés nem opció, mert számomra ez nem csak egy sportesemény. Ez az életem, az örökségem. Nem tudom, hogy az ő energiája megegyezik-e az enyémmel, amikor arról van szó, hogy milyen komolyan veszem ezt a harcot.”

Miután bejelentették a híreket Jones UFC 285-ös mérkőzéséről, elmondta, hogy karrierjének ez a legújabb fejezete talán csak néhány mérkőzésből áll. Most, hogy elérkezett a mérkőzés hete, kissé megváltoztatta álláspontját. Jones 2023-ban is aktív akar lenni, és utána újraértékeli, hogy mit hoz a jövő.

„Nem tudom megjósolni a jövőt. Nagyon magabiztosan beszélek, hiszek magamban, de nem tudom mi lesz a jövőben. Nem tudom, hogyan fog alakulni a mérkőzés. Csak a teljesítményemre fogok alapozni és arra, hogyan érzem magam. Egyszerre csak egy meccsre koncentrálok, de legalább kétszer akarok küzdeni idén, aztán majd onnan továbbgondoljuk.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ