(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Joshua 2023-ban Furyval vagy Wilderrel, akár mindkettővel harcolni akar

33 évesen Anthony Joshua karrierje újjáépítési fázisában van. A korábbi kétszeres egyesített nehézsúlyú világbajnok az utolsó öt meccséből hármat elveszített, köztük kettőt Oleksandr Usyk ellen, és ismét edzőváltáson gondolkodik. A brit bokszoló azt is fontolgatja, hogy a környezetváltozás miatt az Egyesült Államokban fog edzőtáborozni.

A Matchroom Boxing vezetője, Eddie Hearn azt tervezi, hogy április 1-jei dátummal megszervezi Joshua visszatérését, az ellenfele pedig minden bizonnyal Jermaine Franklin lesz.

„Nem lesz nehéz olyan ellenfelet találni, aki megküzd velem. 2023-ban szeretnék megküzdeni Tyson Furyval vagy Deontay Wilderrel, esetleg mindkettővel” – mondta Joshua az IFL TV-nek.

Joshua már régóta tárgyalásokat folytatott arról, hogy Wilder és Fury ellen ringbe lépjen az évek során. AJ csapata az elmúlt években jelentős előrelépést ért el a Fury csapatával folytatott tárgyalásokon, de végül az utolsó pillanatban meghiúsult minden.

Amikor Joshuát arról kérdezték, hogy a Fury hajó egyszer és mindenkorra elúszott-e, továbbra is pozitívan állt a szupermeccs lehetőségéhez.

„A szívem mélyén azt érzem, még nincs vége. De ha meghallgatod, amit Fury mond, akkor nem tudom, de szerintem megküzd majd velem. Nem hiszem, hogy az apja hagyná, hogy ne álljon ki ellenem. Az apja rendes fickó, kedvelem őt.”

Hearn azt szeretné, ha Joshua idén háromszor bokszolna, de felmerült, hogy nyáron Dillian Whyte lesz az ellenfele, utána pedig Wilder. Joshua korábban azt nyilatkozta, hogy a Wilder elleni meccsnek “meg kell történnie”, mert mindketten korszakuk legjobbjai.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ