Anthony Joshua és Deontay Wilder Queensberry and Riyadh Season Press Conference - OVO Arena, Wembley
General Entertainment Authority chairman Turki Al-Sheikh with Anthony Joshua (left) and Deontay Wilder during a press conference at OVO Arena, Wembley, London. Picture date: Wednesday November 15, 2023. (Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images)

Joshua nem írta le teljesen Wildert

Anthony Joshua úgy véli, hogy a Deontay Wilder elleni mérkőzés még megmenthető.

A vegyes harcművész Francis Ngannou ellen küzd március 8-án a szaúd-arábiai Rijádban, miután a tervek, hogy végre megküzdjön amerikai riválisával, meghiúsultak, mert Wilder 2023 decemberében kikapott Joseph Parker ellen. Wilder és Joshua 2016 óta áll ütközőpályán, amikor Joshua először győzte le Charles Martint az IBF nehézsúlyú világbajnoki címéért.

Joshua 2017-es, Wladimir Klitschko felett aratott győzelme aztán talán a Joshua-Wilder mérkőzést tette a sportág legmeghatározóbb csatájává, de nem tudtak megegyezni a feltételekről, és Tyson Fury 2018-ban visszatért, ami a Wilder-Fury mérkőzéshez vezetett, és Fury mindkettőjüket felülmúlva a világ legjobb nehézsúlyújaként lett elismert. Oleksandr Usyk egymást követő győzelmei Joshua felett és a Fury-Usyk utáni kapkodás ismét hozzájárult ahhoz, hogy a Joshua-Wilder meccs keresetté váljon, de az egy estén öklöző harcosok közül Joshua nyert Otto Wallin ellen, míg Wilder kikapott Parkertől.

A 34 éves Joshua szerint minden alá volt írva. Bár Wilder jövője továbbra is bizonytalan, Joshua elismeri, hogy értéket képvisel a nehézsúlyban, és egy Wilder nagyszerű győzelem akár egy kettejük közötti mérkőzés felelevenítéséhez is vezethet.

„Ez egy olyan párharc, amit a rajongók látni akarnak. Nem mondom, hogy teljesen el van vetve. Már minden alá volt írva. Csak mindkettőnknek nyernie kellett volna. És ő nem teljesítette az alku rá eső részét” – mondta Joshua a Sky Sportsnak.

Még ha a 38 éves Wilder be is bizonyítja, hogy megvan a kellő étvágya ahhoz, hogy újraépítse a hírnevét, Joshuának először le kell győznie Ngannou-t, aki októberben olyannyira tesztelte Furyt, hogy a Usyk elleni vitathatatlan címmérkőzést el kellett halasztani.

„Soha ne becsülj alá senkit, mindig becsüld túl az embereket, és így soha nem érhet meglepetés. Tyson Fury ellen is volt egy jó meccse, aki a jelenlegi WBC bajnok. Ez jó lépés számomra, hogy lássam, hol tartok. Talán március 8-a után valószínűleg visszatérünk az Egyesült Királyságba.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ