(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Joshua: nem vagyok egy 12 menetes bunyós, nézzetek rám

Oleksandr Usyk megőrizte nehézsúlyú bajnoki címeit, miután Anthony Joshua ellen megosztott pontozással nyert a szombati visszavágón a szaúd-arábiai Dzsiddában.

Az egyik bíró 115-113-ra értékelte a mérkőzést Joshua javára, de a másik két pontozó 115-113-ra és 116-112-re Usykot látta jobbnak, aki másodszor is legyőzte Joshuát. A 35 ées Usyk számára ez a mérkőzés nehezebb volt, mint az első, de a győzelmet ismét megtudta szerezni.

„Ha ismernéd a történetemet, megértenéd a szenvedélyem. Nem vagyok egy amatőr bokszoló ötéves koromtól kezdve. Majdnem börtönbe kerültem óvadék ellenében szabadlábra helyeztek, és elkezdtem edzeni, mert bokszolni akartam. A szenvedélyem annak szól, hogy rengeteg munkát tettem bele ebbe a sz@rba. Ez a fickó, hogy legyőzött ma este, talán jobban is tudtam volna harcolni, de ez mutatja a kemény munka szintjét, amit beletettem, így kérem, tapsolják meg őt, mint a mi nehézsúlyú világbajnokunkat. Nem vagyok egy 12 menetes bunyós, nézzetek rám, én a nehézsúlyúak új fajtája vagyok, Mike Tyson, Sonny Liston, Jack Dempsey, már nincsenek olyan kombinációk, mint akkoriban Rocky Marciano csinált. Nehéz vagyok, ez kemény munka. Ez a srác pedig itt egy fenomenális tehetség” – mondta Joshua.

Borítókép: Francois Nel/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ