Joyce kiütötte Parkert, jövőre világbajnoki címért akar menni

Joe Joyce-nak mindig lesznek kételkedői, de megmutatta, hogy ő egy világklasszis nehézsúlyú, nem akármilyen rangú bunyós, hiszen Manchesterben egy remek csatában a 11. menetben kiütötte Joseph Parkert, és ezzel megszerezte a ideiglenes WBO-bajnoki övet.

Sok szempontból ugyanaz a Joyce volt, akit mindig is láttunk, de ez a siker egy hatalmas előrelépés a karrierje szempontjából. Bár Parker elengedett néhány kemény ütést, nem vállalta túl magát. A 30 éves Parker hiába fiatalabb hét évvel, ezt nem tudta kihasználni Joyce ellen. Parker azonban még mindig világklasszis nehézsúlyú. Nagyszerű kézsebességet, hihetetlen bátorságot és némi változatosságot mutatott, de Joyce ütésmennyisége egyszerűen rengeteg volt. Az pedig, hogy a küzdelem ilyen késői szakaszában még mindig képes volt egy másik fokozatra kapcsolni, hogy befejezze a mérkőzést, megdöbbentő.

Joyce elméletileg most a WBA, WBO, IBO és IBF bajnok Oleksandr Usyk ellen léphet ringbe, aki 2013-ban egy World Series of Boxing mérkőzésen öt menetben legyőzte őt. Tizenkét menet azonban teljesen más mérkőzést hozhat, bár a valóság az, hogy Joyce a harmadik a sorban erre a meccsre Daniel Dubois és Filip Hrgovic mögött, akik a WBA és az IBF kihívói. Mindeközben Usyk csak Tyson Furyra, a WBC bajnokára koncentrál.

„Egy kicsit fáradt vagyok. Joseph Parker egy nagyszerű bunyós, micsoda nagyszerű küzdelem volt ez. Nagyon élveztem, kemény volt, és mélyre kellett ásnom, hogy végigcsináljam a meneteket. Mindent bevetettem ellene, amit csak tudtam. Mindent kipróbáltam, de ő még mindig jött előre vadul. Kemény munka volt” – mondta Joyce.

„Ez egy csodálatos nehézsúlyú mérkőzés volt. Pörgős mérkőzés volt, amit mindkettőjük érdeme. Joe megmutatta, miért hívják őt a Juggernautnak. Meglepett, hogy milyen gyors volt az első menetekben. Le a kalappal Joseph Parker előtt, de van itt egy új fiú. Egyre jobb és jobb lesz, mint egy jó bor. Most nagyszerű helyzetben van. Megmozgatjuk az eget és a földet, hogy jövőre esélye legyen a világbajnoki címre. És ez az Egyesült Királyságban lesz. Hagyjuk pihenni, és februárban vagy márciusban újra ringbe léphet” – mondta Frank Warren, a promóter.

Borítókép és fotók: Alex Livesey/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ