Julianna Pena megsérült, új kihívója akadt a bajnoknak

Amanda Nunesnak új kihívója van a UFC 289-es bajnoki címmérkőzésen, ezzel a Julianna Pena elleni trilógiája elmarad – legalábbis egyelőre.

Mivel Pena bordatörés miatt kiesett a június 10-i főmérkőzésből, a mexikói váltósúlyú Irene Aldana lép a helyére, hogy Nunes ellen küzdjön, és kihívja a UFC női váltósúlyú bajnoki címéért.  A kártyára a kanadai Vancouverben, a Brit Columbia államban található Rogers Arénában kerül sor.

A UFC elnöke, Dana White kedden hozta nyilvánosságra a hírt a közösségi médiában.

A Nunes vs. Pena 3 lefoglalása előtt néhány rajongó úgy gondolta, hogy Aldana már eleget tett ahhoz, hogy kiérdemelje a címmérkőzésért, és ideje megkapnia az esélyt Nunes ellen. A promóció azonban másképp döntött. A 35 éves Aldana egymás után nyerte a mérkőzéseit, és a legutóbbi öt meccséből négyet sikerrel vett. Aldana a tervek szerint a promóció közelgő, május 20-i UFC Fight Night eseményének főmérkőzése lett volna a Raquel Pennington elleni visszavágó. Egyelőre nem jelentettek be helyettesítő harcost vagy mérkőzést.

Amennyiben Aldana legyőzi Nunes-t, ő lesz a negyedik mexikói harcos, aki jelenleg bajnok a UFC_ben, csatlakozva a légysúlyú bajnok Brandon Moreno, a női légysúlyú bajnok Alexa Grasso és az ideiglenes pehelysúlyú bajnok Yair Rodriguez mellé.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ