(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Khan azt üzeni Joshuának, hogy állítsa helyre Ngannou ellen a boksz hírnevét

Amir Khan várja, hogy a korábbi UFC nehézsúlyú világbajnok Francis Ngannou összecsapjon hogy Anthony Joshua-val.

Ngannou október 28-án a szaúd-arábiai Rijádban debütált a profi ökölvívásban a WBC nehézsúlyú világbajnok Fury ellen, és szoros megosztott döntéssel vereséget szenvedett a morecambe-i Fury ellen. Ngannou azonban sokkolta a bokszvilágot azzal, hogy egy jobbegyenessel padlóra küldte Furyt, ami majdnem a sportág egyik legnagyobb felfordulását okozta. Ngannou a Fury elleni teljesítménye után a WBC-től top 10-es minősítést kapott.

Az Oleksandr Usyk elleni sorozatos vereségek után 2023-ban újjáépülő Joshua március 8-án Szaúd-Arábiában Ngannou ellen lép ringbe, a mérkőzés győztese pedig előkelő pozícióba kerül, hogy a május 18-i, Usyk és Tyson Fury közötti vitathatatlan nehézsúlyú címmérkőzés győztesével találkozzon.

Khan az All Out Fighting nevű YouTube platformnak adott interjújában támogatta honfitársát Ngannou legyőzésében, de a visszavonult, korábbi boltoni bajnok úgy véli, a korábbi UFC-bajnok könnyebb célpontnak találhatja Joshuát, mint Furyt.

„Joshua egy nagyon okos bunyós. Ettől függetlenül nehéz küzdelem lesz, mert meg kell érteni, Ngannou magabiztosabban megy bele ebbe a meccsbe, és úgy gondolja, hogy meg tudja sebezni és ki tudja ütni Joshuát. Ngannou azt mondja, hogy Joshuának gyenge az álla, ezért erre fog menni, és megpróbálja majd bedobni azokat a nagy bombákat. Ha sikerül neki, ki tudja, mi történhet? A nehézsúlyú divízióval kapcsolatban az a helyzet, hogy ha egy ütés célba ér, az megváltoztathatja a küzdelmet. Fury egy olyan harcos, akit nehéz tisztán eltalálni. Sok top srác próbálta már kiütni vagy megsebezni. Nem akarok tiszteletlenül hangzani, kedvelem Joshuát, szerintem nagyszerű bunyós, de szerintem őt könnyebb eltalálni, mint Furyt” – mondta Khan az All Out Fightingnak.

Khan azonban sürgette Joshuát, hogy állítsa helyre a boksz hírnevét Ngannou Fury elleni fellépése után, és úgy véli, hogy a boksz közvélemény megítélése tavaly októberben nagyot zuhant.

„Az emberek most, a Fury elleni meccs után úgy tekintenek a bokszra, hogy a bokszolók egy kicsit gyengébbek, mint az MMA harcosok. Ez az a pont, ahol Joshuának meg kell mutatnia, hogy a bokszolók nem gyengébbek, hanem jobbak és erősebbek.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ