65kg FS - Ismail Musukaev (HUN)
65kg FS - Ismail Musukaev (HUN)

Kovács István szerint már aktuális volt a siker a szabadfogásúak között is

A 44 évvel ezelőtt világbajnok Kovács István szerint már aktuális volt egy újabb magyar siker a birkózók szabadfogású szakágában is, amelyet kedden Muszukajev Iszmail révén a belgrádi világbajnokságon ünnepelhetett a sportág.

“Ilyen hosszú idő távlatából azt gondolom, ez már nagyon kellett. Több volt a szabadfogású birkózásban eddig is, de így alakult. Reménykedem benne, hogy mostantól gyakrabban fog előfordulni” – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a 73 esztendős Kovács István, aki 1979-ben, San Diegóban a 82 kilogrammos súlycsoportban diadalmaskodott, és kedd estig ez volt a szakág egyetlen magyar vb-aranya.

https://www.instagram.com/p/CxYgnR7Ra6r/?hl=hu

A kabard származású Muszukajevvel kapcsolatban Kovács István elmondta, az rögtön látszott, hogy kiválóan sikerült a felkészülése, rendkívül összeszedett volt a munkája és a fogásskálája is, ráadásul célirányosan fel tudták készíteni az ellenfelekre. Hozzátette, tolmácson keresztül többször is beszélt a 30 éves versenyzővel, akiben kellemesen csalódott és véleménye szerint nagyon megváltozott pozitív irányba az elmúlt két évben.

“Eddig is benne volt a tehetség és a munka, de most tudták ezt belőle következetesen kihozni” – fűzte hozzá Kovács, aki szerint ráférne a sportágra és a szakágra egy olimpiai bajnoki cím, amire Muszukajev jövőre Párizsban képes lehet.

Az FTC sportolója a keddi fináléban a Puerto Ricó-i Sebastian Riverával csapott össze és fantasztikus birkózással, technikai tussal 11-0-s győzelmet aratott. Muszukajev a magyar birkózósport 21. vb-győztese és a 31. vb-aranyat szerezte most meg, ami 44 év után a szabadfogású szakág második vb-diadala.

Forrás: MTI
Borítókép: United World Wrestling

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
EgyébInterjúk

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ