Lennox Lewis egyszer 4 millió dollárért félreállt Tyson elől

Lennox Lewis egyszer elfogadott egy 4 millió dolláros fizetést, hogy félreálljon Mike Tyson útjából, de ragaszkodott hozzá, hogy Anthony Joshua jelenlegi helyzete más.

1996-ban Lewis a visszatérés nyomában volt Oliver McCalltól elszenvedett sokkoló KO-veresége után, ami a WBC nehézsúlyú bajnoki címébe került. McCall ezt követően elveszítette az övet Frank Bruno ellen, akit aztán Tyson kiütött. Ezen a ponton Lewis következett, hogy visszaszerezze régi koronáját, és jogi lépéseket tett, hogy kikényszerítse a lehetőséget. A New Jersey-i Legfelsőbb Bíróság megakadályozta Tyson azon tervét, hogy Bruce Seldonnal küzdjön meg a WBA-bajnokkal, és ragaszkodott hozzá, hogy először Lewisszal kell szembenéznie.

Ennek eredményeként a két tábor megállapodást kötött, amelynek értelmében a brit 4 millió dollárt (akkor körülbelül 2,6 millió fontot) kapott, hogy lehetővé tegye a Tyson vs. Seldon meccset. Végül Tyson egy körben megállította Seldont, megszerezte a WBA övet, majd letette a WBC övet, amelyet Lewis nyert vissza McCall elleni visszavágóján. Végül, amikor a pár találkozott 2002-ben, Lewis dominált, és kiütötte Tysont.

Most, két évtizeddel később, a nehézsúlyú ökölvívásban ismét egy hasonló eset történhet.

A dolgok jelenlegi állása szerint Tyson Furyt arra utasították, hogy védje meg a WBC nehézsúlyú címét Dillian Whyte ellen, Anthony Joshua pedig a WBA, IBF és WBO bajnok, Oleksandr Usyk elleni visszavágóra készül. A Közel-Keletről azonban van érdeklődés egy vitathatatlan címmérkőzésre Fury és Usyk között. Ennek eredményeként folynak a tárgyalások egy potenciális mega-megállapodásról, és fizetnének Joshuának és Whyte-nak is, hogy lépjenek félre, és hagyják megtörténni a harcot. A hét elején egy jelentés azt állította, hogy Joshua „közel volt ahhoz, hogy elfogadjon” egy 15 millió GBP-s (20,2 millió dolláros) üzletet, de azóta Joshua tagadta ezt.

Az egyik szurkoló a közösségi médiában megkérdezte Lewist kedd este, hogy 15 millió fontért ő félre állna-e. Jött a válasz.

„Nem! És mielőtt felhoznád a Tyson elleni pénzt, ne feledd, nem vereség után fogadtam azt el. Először visszaszerezném az öveimet. Ez egy tanács vagy meglátás AJ-nek. Pontosan ezt tenném ebben a helyzetben.”

Arra a kérdésre, hogy a szünet segíthet-e Joshuának felkészülni Usyk ellen, főleg az új edzője miatt, Lewis így reagált.

„Mindig jó, ha több időt töltünk az új edzőnkkel. Úgy gondolom, hogy a harcosoknak és az edzőknek időre van szükségük, hogy kialakuljon a kémia, valamint mire megváltoztatják a harcstílusát. Ezt nagyon nehéz véghezvinni néhány hónap alatt.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ