(Photo by Alex Menendez/Getty Images)

Levágtam a hajam, hogy elkerüljem a “szépségversenyt” Paige VanZanttal, mielőtt UFC-bajnok lettem

Rose Namajunas jellegzetes kinézete abból a vágyból született, hogy elkerülje, hogy szépségversenyt csináljanak közte és Paige VanZant között.

Namajunas és VanZant a UFC szalmasúlyú divíziójának két legizgalmasabb reménysége volt, amikor 2015-ben egymás ellen harcoltak.

A mérkőzésük előtt a ‘Thug’ sokkolta a rajongókat, amikor levágta hosszú szőke haját, és megosztott egy képet a közösségi médiában, amin látszik, hogy most már rövidre nyírt hajjal jár.

„Ez egy harc, nem egy szépségverseny” – írta Namajunas a poszthoz a képaláírást.

Később a 31 éves lány ragaszkodott ahhoz, hogy a kommentje nem VanZantra akart célozni, aki a UFC-rajongók körében legalább annyira népszerűvé vált a jó külseje, mint a teljesítménye miatt.

„Rengeteg reakció érte Paige-et, és az emberek úgy vették ki a szövegkörnyezetéből, mintha ez egy sértés lett volna ellene. Ez nem így van. Miért ne tehetném meg, hogy a harcra koncentráljak, hogy ne kelljen aggódnom az edzés miatt, aztán leöblíteni és megmosni a hajam, aztán megszárítani, kicsinosítani, sminkelni, aztán felkészülni az interjúkra és a fotókra, majd visszamenni ismét az edzésre. A társadalom elvárja a nőktől, hogy csinosak legyenek és eljátsszák azt a bizonyos szerepet, de azt hiszem, ezt a nyomást mi magunkra is helyezzük, mint női bunyósok, különösen, ha olyanok vagyunk, akiket a társadalom vonzónak tart. Megvan ez a nyomás, hogy ezt a saját előnyünkre használjuk, de számomra ez csak más utakon segít. Magában a bunyóban is a lehető legtöbb előnyt szeretném megszerezni” – mondta Namajunas a UFC.com-nak.

Néhány évvel azután, hogy ötödik menetben győzelmet aratott VanZant felett, Namajunas egy UFC legenda, miután kétszer is megszerezte a bajnoki övet, és legyőzte Joanna Jedrzejczyket, Jessica Andrade-ot és Weili Zhangot.

Namajunas elvesztette szalmasúlyú övét Carla Esparza ellen, és most arra készül, hogy megpályázza a jelenleg Alexa Grasso által birtokolt légsúlyú bajnoki címet. A litván-amerikai a tavaly szeptemberi UFC Paris gálán a divízióban való debütálásakor a top kihívó Manon Fiorot ellen mérkőzött meg. Namajunas egyhangú döntéssel vereséget szenvedett a francia versenyző ellen, de továbbra is eltökélt szándéka, hogy kétsúlyú UFC-bajnok legyen.

Amanda Ribas megpróbál véget vetni Namajunas céljainak, amikor szombat este a UFC Vegas 89 főmérkőzésén találkoznak. Míg Namajunas továbbra is az MMA legmagasabb szintjén hajszolja a dicsőséget, addig VanZant karrierje egészen más utat járt be a 2015-ös összecsapásuk óta. A 29 éves harcos 2021 óta nem küzdött semmilyen formában, amikor felfedezte az OnlyFans-t, és 24 óra alatt több pénzt keresett az előfizetéses oldalon, mint egész küzdősportos karrierje során.

https://www.instagram.com/p/C4qhWm5rbGH/

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ