Mi történt Holyfield fülének azon darabjával, amelyet Tyson leharapott?

Június 28-án volt a 25. évfordulója az ökölvívás és általában a sport történetének egyik legszokatlanabb és legikonikusabb pillanatának: amikor Mike Tyson leharapott egy darabot Evander Holyfield füléből a visszavágón.

Tyson 1990. február 11-én veszített Buster Douglas ellen Tokióban, Japánban. 1992-ben börtönbe került, mert Desiree Washington nemi erőszakkal vádolta meg. 1995-ben kiengedték, 1996-ban pedig elszenvedte második vereségét is profi karrierje során: Evander Holyfield 11 menet alatt végzett vele november 9-én a Las Vegas-i MGM Grandon.

A visszavágóra 1997. július 28-án került sor, a forgatókönyv majdnem hasonlóan alakult, de ezúttal Mike Tyson dühe és bosszúszomja mindenen felülkerekedett. Holyfield ahogy az első meccsen is, a másodikon is jobban bokszolt, és Tyson kétségbeesett majd leharapott egy darabot Holyfield füléből. Evander hitetlenkedve panaszkodott Mills Lane bírónak, aki ellenőrizte a történteket, és a közönség meglepetésére leléptette Mike Tysont. A szurkolók csak akkor értették meg az egész helyzetet, amikor az aréna képernyőjére lassított felvételen megmutatták az esetet.

Tyson felfüggesztették, és egészen 1999-ig nem harcolt. Holyfield megvédte a címét, de örökre elveszített egy darabot a füléből. A küzdelem „ The Bite Fight ” néven vonult be a történelembe.

Mi történt azzal a füllel, amit Tyson leharapott?

Ezt az eseményt kétségtelenül még az is ismeri, aki nem követi az ökölvívást, és ezt a fejezetet senki sem felejti el Mike Tyson karrerjéből. De a kérdés az, hogy mi történt Holyfield füldarabjával? Több médiabeszámoló szerint az egykori bokszoló és akkori edzője, Tim Hallmark azt mondta, hogy elveszett abban a mentőautóban, amelyben Evandert az MGM-ből a kórházba szállították.

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ