Mike Tyson: életem legjobb három évét börtönben töltöttem

Mike Tyson a világtörténelem egyik legnagyobb sportfigurája, fénykorában mindene megvolt, amit akart, semmit sem tagadtak meg tőle, ő volt a világ ura.

Mindenki félt tőle, az ütései pusztítóak voltak, az emberek több ezer dollárt fizettek azért, hogy lássák, ahogy 30 másodperc alatt elpusztítja ellenfelét, hihetetlen volt. A hírnévvel pénz, nők, bűnök és hamis barátok jártak. Elhitte, hogy mindenható, és a világ a lába előtt hever.

1992-ben börtönbe került, amikor Desiree Washington nemi erőszakkal vádolta meg, Tyson tagadta a vádakat, ennek ellenére az Indiana Ifjúsági Központban raboskodott. Büntetése 10 év volt, 6 év börtön és 4 év próbaidő, de jó magaviselete miatt mindössze 3 évig ült. 1995-ben szabadult.

Tyson karrierje csúcsán volt, mielőtt börtönbe került, és amiről sokan azt gondolták volna, hogy nehéz három év lehetett a bokszoló számára, pont fordítva volt. Tyson interjút adott a “The Pivot Podcast”-nak, ahol nagyon lazán, marihuánás cigerettát szívva mesélt a börtönben töltött éveiről.

„Életem legjobb három évét töltöttem börtönben. Békém volt. A pénz nem jelent semmit, ha nincs meg a békéd, a stabilitásod, egyensúlyod az életben. Az embernek szüksége van a józan eszére, hogy az élet bármely részén jó döntéseket hozzon. Jókat étkeztem, mindenki kedves volt hozzám, jól bántak velem. 8-9 mérföldeket futottam az udvaron, esténként pedig négy órát ugráltam a cellámban. A börtönben mindenki jól bánt velem, féltek tőlem, de mindig jó ember voltam. Hiszem, hogy ha egyszer meghalsz, elkezdesz élni. Meg kell ölnöd az egódat, hogy valóban értékeld az életet.”

Borítókép és fotók: Hollywood To You/Star Max/GC Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ