(Photo by Cooper Neill/Getty Images)

Ngannou a Ferreira-Bader győztesét nézte ki magának a Joshua-meccs után

Francis Ngannou pár napra van attól, hogy másodszor is ringbe lépjen, mint profi ökölvívó, de máris a vegyes harcművészetekhez való esetleges visszatérésen gondolkodik.

Ngannou az ESPN “SportsCenter” című műsorában utalt arra, hogy valószínűleg a 2023-as PFL bajnok Renan Ferreira és a Bellator MMA bajnok Ryan Bader közötti szombati nehézsúlyú mérkőzés győztesével fog megmérkőzni.

„Szerintem ennek a meccsnek a győztese lesz az a fickó, akivel az MMA-s visszatérésem során megküzdök. Az a szándékom, hogy visszatérjek a sportágba. Hogy pontosan mikor, az szerintem március 8-tól függ. [Ferreira és Bader] mindketten bajnokok, és az egyikük nyerni fog. Szóval, azt hiszem, ennél jobb ellenfelet nem is lehetne találni nekem, hiszem, hogy én magam is bajnok vagyok” – mondta Ngannou az ESPN-nek.

Ngannou a tervek szerint március 8-án a szaúd-arábiai Riyadhban egy bokszmeccsen a korábbi WBO, IBF és WBA nehézsúlyú bajnok Anthony Joshua ellen lép ringbe. A kameruni Ngannou a küzdősportok egyik legizgalmasabb történetévé vált. A korábbi UFC nehézsúlyú bajnok 2023-ban vált el a UFC-től annak ellenére, hogy soha nem veszítette el az övét, és exkluzív szerződést kötött a PFL-lel. Ez a szerződés opciót adott neki a bokszolásra, amivel tavaly októberben élt is, amikor a nehézsúlyú bajnok Tyson Fury ellen állt ki. A 37 éves Ngannou megosztott döntéssel kikapott Furytól Szaúd-Arábiában, de sokkolta a boksz- és MMA-világot azzal, hogy a harmadik menetben padlóra küldte Furyt, és az egyik bíró pontozással neki adta a győzelmet.

A bokszba való rendkívül sikeres átlépése ellenére Ngannou mindig is fenntartotta, hogy végül visszatér az MMA-ba a PFL SmartCage-ben. Egyelőre úgy tűnik, hogy a visszatérés Ferreira vagy Bader ellen fog megtörténni.

„Soha nem gondoltam, hogy befejeztem az MMA karrieremet. Csak az álmomat akartam kergetni a bokszban. Nyilvánvalóan mindkettőt csinálhatom, és kombinálhatom őket, amikor csak lehetőségem adódik rá. Nem fejeztem be az MMA-t. Hogy ez mennyire lesz bonyolult számomra, az új terep lesz, de tényleg úgy érzem, hogy vissza akarok menni a komfortzónámba és egy kicsit dominálni, majd visszatérni a bokszhoz.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ