„Ngannou helyet kért az igazgatótanácsban, ő akarta meghatározni az ellenfelei fizetését”

A ONE Championship vezetője, Chatri Sityodtong azt állította, hogy a korábbi vitathatatlan UFC nehézsúlyú bajnok, Francis Ngannou visszautasította a 20 millió dolláros ajánlatot, hogy aláírjon a szingapúri székhelyű vegyes harcművészeti promócióhoz – nem volt elég a pénz.

A 36 éves Ngannou, aki korábban a UFC zászlaja alatt vitathatatlan nehézsúlyú bajnok volt, az aktív vegyes harcművészeti versenyzéstől azóta van távol, hogy tavaly januárban a UFC 270-en megvédte a címét Ciryl Gane ellen. A divíziós címek sikeres egyesítése után Ngannou szerződéses kötelezettségei a UFC-vel tavaly decemberben véget értek, majd idén januárban azonnali hatállyal elengedték a Dana White vezette promóciótól.

Ngannou még mindig nem kötött szerződést egy promócióval sem, hogy visszatérjen, és a ONE Championshiptel folytatott tárgyalások megszakadtak, mivel a promóció visszalépett a kameruni szerződtetéséért folytatott versenyből. Ngannou azt állította, hogy a ONE Championshippel való több mint háromórás találkozója előtt, a hétvégén már szóbeli megállapodást kötött egy meg nem nevezett promócióval, egy várhatóan már ezen a héten létrejövő megállapodás előtt.

A fent említett Sityodtong szerint azonban a pénzügyi akadályokat nem sikerült áthidalni Ngannou-val – aki állítása szerint elutasított egy garantált 20.000.000 dolláros szerződést, hogy csatlakozzon a ONE Championshiphez.

„Francis Ngannou helyet kért az igazgatótanácsban, azt kérte, hogy ő határozza meg az ellenfelei fizetését. Garantáltan 20 000 000 dollárt ajánlottunk neki, a pénz nem volt elég, mindenféle egyéb, nem pénzügyi feltételeket akart, aminek nem sok értelme volt. Nyilvánvalóan nem adhatunk neki helyet az igazgatótanácsban, ennek semmi értelme” – mondta Chatri Sityodtong a The Daily Starnak egy nemrég adott interjú során.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Egyéb

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ