Ngannou: Nem fogok többet 500-600 ezer dollárért harcolni

Francis Ngannou két feltétellel hajlandó aláírni a UFC-vel újra szerződést.

A január 22-i UFC 270 főmérkőzésen a Ciryl Gane elleni címegyesítési viadal előtt a nehézsúlyú bajnok Ngannou beszélt a jövőjéről. Ngannou, aki 2017 decemberében írt alá ötéves szerződést a UFC-vel, most az utolsó mérkőzését fogja vívni, ha kikap Gane ellen. Ha megőrzi a címét, automatikusan meghosszabbodik a szerződése.

„A UFC-szerződés nagyon trükkös. Ezért írsz alá egy (40 hónapos) szerződést, és négy év után azon kapod magad, hogy még mindig ezzel foglalkozol, pedig aktív voltál. A szerződésem szerinti nyolc meccset végrehajtottam. A bajnoki záradékot pedig az emberek nem értik, hogy a szerződésben (ez) nem kötelező, mert azt írja ki, ha a szerződés végén, ha te vagy a bajnok, akkor három harcra vagy egy évre hosszabbítanak. Nem fogok többet harcolni 500-600 ezer dollárért. Ennek vége. Személyes okokból vállaltam el ezt a küzdelmet, és mert attól függetlenül, hogy igazságtalanul bántak velem, én teljesítem a nyolc küzdelmemet. Szeretnék bokszolni, és igen, ebbe bele kell egyezni a UFC-nek.”

UFC 270: Ngannou vs Gane | Monster Energy

Az ünnepek alatt Ngannou Dana White-al vacsorázott. A nehézsúlyú bajnok elárulta a beszélgetésen elhangzottakat.

„Elég jól ment. Ebben a pillanatban nem vagyok ideges. Elmentem hozzá köszönteni és boldog ünnepeket kívántunk egymásnak, és elmondtam a csalódottságomat. Kifejtettem neki, hogy szeretnék a UFC-ben maradni, de nem érzem, hogy a UFC is ezt akarná. Már nem érzem, hogy lenne promóterem. Bajnok lettem, de nem éreztem, hogy előreléptem volna. Lehet, hogy ebben tévedek, de nem láttam semmit ahhoz képest, ami különböző harcosokkal történt.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ