Nyolc döntő fölényes siker a Hell Boxing Kings első versenynapján  

Nyolc döntő fölényes győzelemmel nyitottak az ökölvívók a Hell Boxing Kings első hivatalos, és pénzdíjas versenyén Miskolcon a mai délután folyamán.

Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, és Szlovákia alkotja a mezőnyt, a tíz ország vesz részt az első versenyen.

Csiki Róbert és a szerb Luka Mihajlovics nyitotta az egész Hell Boxing Kings versenyt, a két U22-es korú fiatal a könnyűsúlyban (60kg) mérkőzött meg. A fordított alapállású 19 esztendős szerb csak idén januárban csatlakozott a felnőtt korcsoporthoz, de energikus támadásokkal kezdett az első menetben. Csiki az első három perc végén tiszta egyenesekkel zárt, és a másodiktól kezdve sokkal jobban használta a hosszabb kezeit, és az erdélyi Godako Ökölvívó Akadémia tehetsége hosszabb kezeivel megoldotta a nyitó mérkőzést.

„Sikerült végrehajtani azt a taktikát, amelyet megbeszéltünk, és úgy gondolom, hogy ez kiválóan működött. A második menet volt a legjobb, akkor sikerült a szerb ellenfelet többször elkapnom, a bírói számolás elmaradt ugyan. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, jó nyitány volt ez a Hell Boxing Kingsen” tette hozzá a sikeréhez a 20 esztendős Csiki Róbert.

Az azeri Tajfur Alijev az egyik legnagyobb név a Hell Boxing Kings eseményén, a tokiói olimpikon, és az Európa Játékokon bronzérmes elsőként a horvát Mladen Kovacs ellen nézett farkasszemet a könnyűsúlyúak között. A 27 éves azeri már az első kesztyűváltásokat is uralta, és a felütései nagyon veszélyesek voltak a tapasztalatlan horvát számára. A sokkal rutinosabb azeri a ringsarokban elkapta a horvátot, és be is fejezte az összecsapást még az első menet vége előtt.

„Kiválóan sikerült a felkészülés erre a versenyre, és minden mérkőzésemet szeretném döntő fölénnyel, vagy kiütéssel megnyerni. Kiderül, hogy ez hogyan sikerül legközelebb, de az a célom, hogy a Hell Boxing Kings bajnoka legyek,” mondta az azeri Tajfur Alijev a könnyű mérkőzését követően.

Az Európa-bajnokságon negyeddöntős Buza Rafael gyorsan megtalálta a legmegfelelőbb távolságot a román Raul Bostan ellen a váltósúly (67kg) nyitómérkőzésén. A 19 éves magyar az egyeneseit erős testütésekkel kombinálta, és ez volt a kulcs a gyors sikerhez, a mérkőzésvezető döntő fölényt hirdetett az első menetben.

„Az ellenfél elég kellemetlen stílusú volt, de sikerült megtalálni a megfelelő ellenszert elég gyorsan ahhoz, hogy döntő fölénnyel tudjak győzni. Boldog vagyok, hogy ebben a csarnokban bokszolhatok, és a rendezés világklasszis színvonalú,” kommentálta a sikerét az egyik legnagyobb magyar tehetség, Buza Rafael. 

Egy korábbi világbajnokságon is szerepelt veterán, Iszmet Zerics nyerte meg a bosnyák ökölvívók csatáját a váltósúlyban (67kg), Merszed Halilovics nem tudott érdemi ellenállást kifejteni, így az előbbi gyors sikert aratott. Egy másik visszatérő ökölvívó, a szlovák Michal Zatorsky elegendő jobbkezes horgot ütött ahhoz, hogy a tehetséges bosnyák tinédzser, Ali Sljivo ellen egyhangú pontozással győzni tudjon.

Az azeriek riói olimpiai bronzérmese, és Eb-másodikja, Kamran Sahszuvarli 2016-ban, és 2017-ben csúcsformában volt, de még mindig a nemzeti csapat egyik erőssége. A középsúlyú (75kg) bokszoló erősebb ütésekkel nyitott a cseh Petr Novak ellen, és egyeneseivel a második menetben biztosította a könnyed győzelmet.

„Nagy öröm itt bokszolni a Hell Boxing Kings rendezvényén, hosszú idő után térek vissza Magyarországra, és cseh riválissal kezdtem ma. Az első menetet követően a másodikban minden a terveknek megfelelően alakult, és döntő fölénnyel győztem. Úgy érzem, hogy jól bokszoltam ma,” mondta a 32 éves azeri sztár, Kamran Sahszuvarli.

A bolgárok korábbi junior Eb-ezüstérmese, Szergi Vladojanu taktikai győzelmet aratott a horvát válogatott Marko Zeljko ellen a következő középsúlyú (75kg) mérkőzésen. A görög Nikolaosz Evagelosz Kattisz folyamatosan támadott a horvát Mateo Horvat ellen, és fölénye a második menetre döntővé érett. Benkő László a rutinját használta a szerb Zoran Dimitrijevics ellen, és a harmadik menetben az egyik ütése végzetes lett.

A magyar csapat egyik erőssége, az ifi Vb-bronzérmes Kiss Levente fellépett a szupernehézsúlyba, hogy a Hell Boxing Kings miskolci eseményén bokszolhasson. A 22 éves ökölvívó felépült minden korábbi sérüléséből, és az első menetet arra használta a román Ionut Luputan ellen, hogy egy kicsit visszanyerje a ring rutint. Kiss elkapta a románt az első menet végén, amelyet Luputan még túlélt, de a másodikban már nem tudta megállítani a magyar támadásokat.

„Sikerült teljesen felépülni a korábbi sérülésekből, és ez egy jó első mérkőzés volt. Nagyon komoly céljaink vannak idén, az U22-es Európa-bajnokságon, valamint a Hell Boxing Kings fantasztikus eseményén is kiemelkedően akarok szerepelni,” mondta Kiss Levente a mérkőzését követően.

Két cseh szupernehézsúlyú diadalmaskodott az első versenyprogram végén, elsőként az Európa Játékokon is szereplő Pavol Hrivnak volt megállíthatatlan az azeri Nihad Ibrahimzada ellen, majd Tomas Pollak győzte le a fiatalabb román Gabriel Ghimist. A szlovák Peter Weiss egy viharos rohammal kezdte meg az első másodperceket az azeri Szurat Karajev ellen, amelyet riválisa sikeresen átvészelt. Weiss nemcsak testsúly előnnyel, de nagyobb ütőerővel is rendelkezett, így a vikingnek látszó szlovák egyhangú pontozással győzött.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
InterjúkÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ