“Olyan emberek ne hozzanak döntést az ökölvívásban, akik nem értenek hozzá”

A közelmúlt legeredményesebb magyar amatőr bokszolója, Harcsa Zoltán bejelentette visszavonulását. Ez sokkal bonyolultabb és fájóbb, mintsem azt elsőre sokan gondolnák. Hiszen egyáltalán nem erre készült. Úgy képzelte el, hogy ott lesz a 4 hónap múlva induló olimpián, de valami félresiklott.

Ez az ügy már sokkal többről szól, mint Harcsa Zoltán és Bacskai Balázs elmaradt mérkőzése, vagy hogy ki szerzi meg a kvótát. Itt már az utánpótlás jövője is veszélybe kerülhet.

Nem csak Harcsa Zoltán összecsapása maradt el, hanem Kovács Richárd és Fodor Milán sem öklözött egymással, hogy kivívják a jogot a kvalifikációs versenyen való indulásra. Harcsa Zoltán mellett Kovács Richárd is méltatlannak találta ezt a helyzetet, ennek következtében visszautasították a szorítóba lépést. Richárd edzője, Nagy Lajos megalázónak tekinti az egészet, hiszen szerinte Ricsi minden követelést teljesített, az országos bajnokságon legyőzte a Fodor Milánt, majd a Bocskai emlékversenyen is előrébb végzett, mindemellett novemberben Lengyelországban egy nemzetközi versenyt is megnyert.

Az Impérium Ökölvívó Egyesület-Mezőtúr vezetőedzője, Ács Béla úgy gondolja, komoly változásokra van szükség a Magyar Ökölvívásban, ehhez pedig drasztikus lépésekhez is muszáj lesz folyamadni. Éppen ezért, hogy kiálljanak Harcsa Zoltán és a magyar boksz jövőjéért, addig, amíg nem változik a helyzet, a klub nem indul 15 hadbafogható versenyzőjével egyetlen egy felkészülési tornán sem.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1821923808122008%2Fvideos%2F3884448304929402%2F&show_text=0&width=560

Az időzített bomba elkezdett ketyegni a magyar bokszéletben, és most úgy tűnik, egy rossz zsinórt vágtak el. Itt már nem Harcsa Zoltán karrierje az áldozat, hanem sokak szeretet sportja is. Valakinek minderre muszáj lesz magyarázattal szolgálni. A bomba addig pedig csak folyamatosan ketyeg, tik-tak, tik-tak…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
InterjúkÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ