Pitbull úgy érzi, hogy nem kapja meg a neki járó elismerést

Patricio Freire bajnoki uralma a Bellatorban olyan domináns volt, mint a cég történetében eddig soha.

„Pitbull” újra és újra számos címvédést gyűjtött be az évek során, így könnyen az egyik legjobb harcossá vált, akit a promóció valaha látott. Legutóbbi, októberi címmeccsén Freire egyhangú döntéssel győzte le a kaliforniai Long Beachen megrendezett Bellator 286 főmérkőzésén Borics Ádámot.

Freire legutóbbi címvédése a lenti videón látható, a Bellator jóvoltából.

Freire június 16-án tér vissza a ketrecbe, amikor is megpróbál újabb övet szerezni. A brazil lemegy kisváltósúlyba, hogy kihívja a bajnok Sergio Pettist a Bellator 297-es chicagói versenyének társ-főmérkőzésén. Az eseményre a Wintrust Arénában kerül sor. Mégis, bár még egyetlen MMA harcos sem nyert címeket három különböző divízióban egy nagy promócióban, Pitbull úgy érzi, hogy az MMA média és a rajongók egy részétől nem kapja meg a neki járó elismerést, mert a Bellator égisze alatt teszi ezt.

„Már régóta gondolkozom ezen. Rengeteg győzelmem, kiütésem van, 2010 óta küzdök a tengerentúlon, és soha nem voltam az „Év sportolója” vagy bármi. Azt hiszem, a média egy kicsit figyelmen kívül hagyott, de az eredményeim nem attól függnek, hogy mit gondolnak. Néhányan azt gondolhatják, hogy ez felháborít, hogy nem értékelnek, de van egy szervezetem, amely értékel engem, amely mindent megtesz, amit csak tud. Egy kiváló platform. A Bellator tervezi, hogy most már Brazíliába jön, és biztosan így is lesz. Az örökségemért teszem. Lehet, hogy a globális sportmédia még mindig nem ismer el, miután megnyertem ezt a címet, de nehéz lesz megmagyarázni a sportág történetében, hogy az a fickó hogyan nyert három övet különböző divíziókban, és nem látták, nem vették észre. Ez rajtuk fog múlni. Nem aggódom” – mondta Pitbull az MMA Fighting Trocação Franca podcastjának egyik legutóbbi epizódjában.

https://www.instagram.com/p/Cs6bqZ_OKYt/

Végső soron Pitbull úgy érzi, hogy több elismerést kapna a teljesítményéért, ha az a UFC-ben történne.

„Nem értem az ellenállást a nagyszerű harcosokkal szemben, akik a Bellatorban vannak, de egyre nehezebb ezt eltitkolni. Nehéz elrejteni Fedort [Emelianenko], aki a Bellatorban fejezte be a karrierjét, vagy Cris Cyborgot, minden idők legnagyobbját – ott van Amanda Nunes, tisztelem őt, a barátom, kétszeres bajnok és megverte Crist, de a karrier egészét tekintve Cris volt a legnagyobb. Csapok némi zajt a számokkal, rekordokkal és övekkel – talán még egyet – szóval nehéz úgy mesélni történetet az MMA-ról, hogy ne beszéljenek rólunk.”

https://www.instagram.com/p/CqTxJQgu49C/

Pitbull nyolc hónappal azután, hogy megvédte pehelysúlyú címét Borics Ádám ellen, és hat hónappal a RIZIN pehelysúlyú bajnoka, Kleber Koike elleni japán győzelme után a Bellator 297-es főmérkőzésén kihívja Pettist. A súlycsökkentés nehéz volt, de nem olyan nehéz, mint amire számított, mondta Pitbull, és a terv az, hogy ismét pehelysúlyba lép, de előtte megmérkőzne a nagydíjgyőztes és ideiglenes bajnok Patchy Mix ellen.

„Egy két kategóriás bajnok előtt ekkora munka áll, készen kell állnom a súlygyarapodásra vagy a súlycsökkentésre, és meg kell védenem a címemet. Azt hiszem, kapok egy jó ajánlatot, hogy visszatérjek a kisváltósúlyba és megmérkőzzek Mixszel. Szeretném, ha megmosolyogtatnának az ajánlattal. Már most is mosolygok, de többet akarok. Ez olyasmi, amit nem sokan tudnak megcsinálni, ezért egy kicsit többet kell fizetni. De a Bellator jól gondoskodik rólam.”

Freire a Bellator korábbi két kategóriás bajnoka, de már csak a pehelysúlyú bajnoki címet birtokolja, miután 2021-ben leadta a másik övét. Jelenleg 10-1-re áll az elmúlt 11 mérkőzésén. Freire egyetlen vereségét ez idő alatt A.J. McKee ellen szenvedte el, amit később megbosszult.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ