Prochazka a nyár végi visszatérést tartja szem előtt: bajnok leszek

Jiri Prochazka reméli, hogy nyáron visszaszerezheti a UFC félnehézsúlyú bajnoki címét. Prochazka azután mondott le az övről, hogy úlyos vállsérülést szenvedett, amely műtétet igényelt. Mivel a divíziónak új bajnokra volt szüksége, a promóció a tavaly decemberi UFC 282-n Magomed Ankalaev és Jan Blachowicz között döntötte el, ki lesz a bajnok.

De amikor Ankalaev és Blachowicz döntetlent értek el, az övnek nem lett gazdája. A csalódott Dana White úgy döntött, hogy továbblép, és Prochazka eredeti ellenfelét, Glover Teixeira-t a UFC 283-on bedobja Jamahal Hill ellen. Hill uralta a küzdelmet, és megszerezte a megüresedett címet.

Most, hogy Prochazka tudja, ki a célpontja, nyárra tervezi a visszatérését.

„Dolgozom rajta. Jelenleg a fő cél az, hogy teljes mértékben használni tudjam a vállam, hogy aktiváljam a váll körüli összes izmot, és a legjobb kondiba hozzam magam. Szeretnék visszatérni idén nyáron vagy a nyár végén. Megnézem, hogyan alakulok, és ezt mérlegelve talán korábban vagy később harcolhatunk. De szerintem a nyárra készen fogok állni, hogy bajnok legyek” – mondta Prochazka a Top Turtle MMA Podcastban.

Prochazka döntése, hogy leteszi a bajnoki címet, egy becsületes lépés volt, de nem feltétlenül kellett volna ezt megtennie. A 30 éves harcos azonban nem bánja a lépését.

„Nem bántam meg semmit. Nincs bennem ilyen. Mindent – amit tettem, az szükséges volt. Mindennek megvan az oka, szóval elégedett vagyok a helyzettel. Boldog vagyok, ahogy alakulnak a dolgok. Amikor újra teljes erőbedobással visszatérek, én leszek a bajnok. Most is én vagyok az, de akkor papíron is ismét azzá válok, és már nagyon várom a következő kihívásokat.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ