UFC 298: Whittaker v Costa
ANAHEIM, CALIFORNIA - FEBRUARY 17: Robert Whittaker of New Zealand prepares to face Paulo Costa of Brazil in a middleweight fight during the UFC 298 event at Honda Center on February 17, 2024 in Anaheim, California. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Robert Whittaker célja, hogy ismeretlen vizekre terelje Khamzat Chimaevet

Robert Whittaker azt tervezi, hogy megingatja Khamzat Chimaev ” kétségbevonhatatlan önbizalmát”.

Whittaker Chimaevvel csap össze a UFC ötmenetes főmérkőzésén június 22-én a szaúd-arábiai Rijádban, amelyet az ABC közvetít.

A korábbi középsúlyú bajnoknak tetszik a kihívás, hogy a veretlen Chimaevvel kell megküzdenie.

„Tökéletes számomra, hogy még egy meccset behúzhatok. Aztán az a tény, hogy ez Chimaev ellen lesz, akinek hatalmas hype-ja van, remek érzés. Rengeteg embert fog érdekelni a meccs. Jelenleg ő a divízió mumusa. Senki sem akar vele küzdeni. Én kiállok ellene, jó móka lesz. Az ilyen meccsek izgatnak, mert ezek próbatételek. Ezek azok a fajta bunyók, amikből nagy becsületet és büszkeséget merítek” – mondta Whittaker a “MIGHTYcast” podcastban.

Whittaker, aki a UFC 298-on Paulo Costa ellen aratott győzelmén van túl, úgy gondolja, hogy Chimaevnek nehéz lesz őt földre vinnie.

„Szeretném azt hinni, hogy sebességbeli és ütésbeli előnnyel fogok ketrecbe lépni. Az egyik legnagyobb erőssége az, hogy rá tudja kényszeríteni az embereket a birkózásra. Ez ellenem egy kicsit nehezebb lesz, már csak a távolságtartásom miatt is, mert én irányítom a teret. Nagyon várom már ezt a meccset, kemény lesz. Megpróbálok harcba szállni ellene, és kiérdemelni a győzelmet. Ez majd a tökéletes irányba terel engem egy címmérkőzéshez, ami mindig is a célom volt.”

Chimaev a UFC-ben egy hullámvölgyben van, legutóbbi két meccsén, Gilbert Burns és Kamaru Usman ellen megszorongatták. Bár mindkettőt túlélte, Whittaker úgy gondolja, hogy öt meneten keresztül próbára tudja tenni Chimaevet.

„A lenyűgöző rossz szó Chimaevre. Jó bunyós, és úgy gondolom, hogy nagyszerű fejben és helye van itt. Tudja, hogy mit csinál jól, és kétségtelenül magabiztos. Ez egy nagyon veszélyes recept, de egyben olyasmi is, amit, ha megingatnak, akkor nem tudhatod, hogy merre fognak eldőlni a lapok. Szóval, alig várom, hogy kipróbálhassam ezt.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ