Ryan Bader tiszteli Fedor Emelianenkót, és nem bánja, hogy ő lesz a “rosszfiú” a Bellator 290-en

Ryan Bader a Bellator regnáló, címvédő, vitathatatlan nehézsúlyú bajnoka, de ez senkit sem érdekel. Oké, nem arról van szó, hogy senkit sem érdekel. Csak arról van szó, hogy a következő címvédése Fedor Emelianenko ellen lesz szombat este a Bellator 290-en, ami történetesen “Az utolsó császár” visszavonulási meccse is lesz.

Bader tudja, hogy a rajongók szeretnék látni, ahogy Emelianenko győzelemmel és a derekára szíjazott övvel vonul vissza.

„Megérdemli. Ő a sportág legendája. Tisztelem ezt az embert. Ne értsen félre: tudom, hogy aki szereti a sportágat és látja Fedor utolsó meccsét, az neki akar szurkolni. Én is ezt szeretném, örülnék, ha ezek a legendák a csúcson hagynák abba…. De a másik oldalról nekem is van egy feladatom, méghozzá, hogy elrontsam a bulit és megtartsam az övet. A tisztelet ott lesz, bármi is történik” – mondta Bader szerdán a Bellator 290-es harc előtti sajtótájékoztatón.

Bader és Emelianenko között már az első találkozás során is nagy volt a tisztelet, még 2019-ben, amikor Bader 35 másodperc alatt legyőzte őt a Bellator nehézsúlyú Grand Prix döntőjében, és megnyerte a tornát és a nehézsúlyú bajnoki címet, amit azóta is birtokol. A 46 éves Emelianenko ezért választotta a 39 éves Badert az utolsó meccsének. Feltett szándéka, hogy megbosszulja azt a vereséget.

„Én leszek a rosszfiú, aki legyőzi őt az utolsó meccsén. Ebben a helyzetben vagyok, nincs mese. Mit tegyek? Adjam át neki a címet? Tennem kell a dolgom. Nagyon tisztelem őt, amit ebben a sportban tett, és mint embert is. De a nap végére nekem is el kell végeznem a munkámat.”

A Bellator 290 szombaton kerül megrendezésre a Kia Forumban, Inglewoodban, Kalifornia államban.

Borítókép: Elsa/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ