Strickland visszatért a győztes útra

Sean Strickland számára nem jelentett gondot, hogy rövid határidővel álljon ki egy ötmenetes mérkőzésre. Miután Kelvin Gastelum néhány nappal a Nassourdine Imavov elleni tervezett mérkőzés előtt visszalépett a UFC Fight Night 217 főmérkőzésétől, Strickland lépett színre, és lenyűgözően teljesített annak érdekében, hogy visszatérjen a győztesek útjára.

A félnehézsúlyú mérkőzés volt a UFC Fight Night 217 főmérkőzése a UFC Apexben. Imavovnak ez volt az első főmérkőzése UFC-s karrierje során, de bebizonyosodott, hogy Strickland túl sok volt neki 25 percen keresztül.

Strickland a rá jellemző stílusban, előre menetelve kezdte a küzdelmet, miközben ütésváltásra invitálta Imavovot. Mindkét harcos beleállt a harcba, Strickland néhány rúgást is bevetett, hogy változatossá tegye a támadásait. Egy kemény jobb kezes ütés meginogtatta Imavovot, ami arra késztette Stricklandet, hogy még nagyobb nyomást gyakoroljon ellenfelére. A következő négy menetben Strickland akarata érvényesült inkább.

Ez egy tipikus Strickland teljesítmény volt, aki töretlenül ment előre, miközben az ütéseivel megpróbálta befejezni a mérkőzést. Újdonságként néhány rúgást és leütést is bevetett, de nagyrészt ugyanaz az előre menetelős bokszolós stílusban harcolt. Imavov számára ez egy frusztráló mérkőzés lehetett, aki időnként hanyag volt, és nehezen tudta megakadályozni Stricklandet abban, hogy bevigye a kombinációit.

Strickland ötmenetes tapasztalata és kiváló szívóssága érvényesült, amikor a mérkőzés a pontozóbírókon múlt, ahol a 49-46, 49-46, 49-46, 48-47-re nyert. A mérkőzés utáni beszédében Strickland kifejezte a bírókkal kapcsolatos csalódottságát, és egy szép üzenetet is átadott a decemberben elhunyt UFC Hall of Famer Stephan Bonner emlékére.

A győzelemmel Strickland visszatért a kevesebb mint egy hónappal ezelőtti, Jared Cannonier elleni megosztott pontozásos vereségéből, amelyet a UFC Fight Night 216 főmérkőzésén szenvedett el. Strickland a jelenlegi bajnok Alex Pereira ellen is elbukott. Imavov hárommeccses győzelmi szériája véget ért.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ