Teofimo Lopez v Sandor Martin
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 10: Teofimo Lopez sits between rounds against Sandor Martin during their junior welterweight bout at Madison Square Garden on December 10, 2022 in New York City. (Photo by Al Bello/Getty Images)

Teofimo Lopez Sr. szerint a fia tönkretenné Terence Crawfordot: „Véget érne a karrierje”

Teofimo Lopez híresen szókimondó édesapja azt állította, hogy fia legyőzné Terence Crawfordot, és hogy “a karrierjének vége lesz”, ha ők ketten találkoznak.

Crawford az egyik legjobb bunyós a világon. Két különböző súlycsoportban is vitathatatlan bajnok volt, legutóbb váltósúlyban. Ez azután következett be, hogy tavaly júliusban egy lenyűgöző győzelmet aratott Errol Spence ellen, amivel mind a négy bajnoki címet megszerezte. Azóta lemondott az egyikről, és még nem bokszolt újra. Egy visszavágó lehet kilátásban, de Crawford szerint a legnagyobb meccs a Saul “Canelo” Alvarez ellen lenne, annak ellenére, hogy a két férfi között nyilvánvaló méretkülönbség van. Lopez eközben Vasyl Lomachenko legyőzésével bajnok lett, de aztán elvesztette őket George Kambossos Jr. ellen. Az egyiket visszaszerezte, és nemrég egy nem túl meggyőző teljesítményt nyújtva megvédte Jamaine Ortiz ellen.

Az édesapja a Punsh Drunk podcastben egy lehetséges Crawford elleni meccsről beszélt.

„Crawford jelenleg nem akar semmit sem kezdeni a fiammal. Véget érne a karrierje. A fiam tönkreteszi őt. Egy kis srác, aki úgy járkál, mintha ő lenne a King Kong. Ha a fiam ellen harcolna, nem tudna aludni éjszakánként, rémálmai lennének, ezért nem akar velünk szembenézni. Olyan lenne, mintha Vietnámból hazatérve látnád azt a sok furcsa dolgot. Éjszakánként ijedten felébredne, hogy „Teo!”.

Ezután arról beszélt, hogy Crawford fél a vereségtől.

„Crawford halálra van rémülve, tudod miért? Nem akarja, hogy bekerüljön a mérlegébe egy L (vereség). Nem azért, mert fél a fiamtól, hanem mert tudja, hogy a fiamnak jó esélye van arra, hogy legyőzze őt. Nem akarnak veszíteni.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ