Terence Crawford vs Errol Spence Jr: Mikor lesz a címegyesítés?

Egyes jelentések szerint már tervezi Errol Spence Jr. és Terence Crawford a vitathatatlan váltósúlyú bajnoki címmérkőzést. Mike Coppinger, az ESPN munkatársa szerint a két szupersztár egyre közelebb a megegyezéshez, aminek dátuma októberre eshet.

Már jó ideje szó van arról, hogy a világ egyik két legjobb harcosa összecsap. Szinte magától értetődő, hogy nekik meg kell küzdeniük. Terence Crawford áprilisban azt mondta Mike Coppingernek, hogy ha nem jut egyezségre Errol Spence Jr.-vel, akkor nagyon megfog lepődni. A legnagyobb buktatót Terence Crawford novemberben lejáró szerződése jelentette a Top Ranknál.

A részletek tisztázása még folyamatban van. Al Haymon, a Premier Boxing Champions mögött álló ember Errol Spence Jr-t irányítja. Mike Coppinger szerint a PBC ritkán köt üzletet más promóterekkel.

Terence Crawford biztosította Mike Coppingert: „Szabad vagyok, azt cisnálhatok, amit akarok. Semmi sem áll a harcunk útjában. Már semmi sem akadályozza meg: nincs promóciós cég, ami közénk állna. Lássuk, ki a világ legjobbja a súlycsoportban.”

Errol Spence Jr is világosan kijelentette szándékát, miután legyőzte április 16-án Yordenis Ugast: „Mindenki tudja, kivel akarok legközelebb harcolni. Terence Crawfordot akarom! Ez az a harc, amit meg akarok vívni. Ezt a meccset akarja mindenki látni.”

Mióta 2018 júniusában legyőzte Jeff Hornt, Terence Crawford (38-0) a WBO váltósúlyú bajnoka. Ötször védte meg sikeresen a címet, legutóbb novemberben, amikor a 10. fordulóban TKO -val legyőzte Shawn Portert. A Yordenis Ugas felett aratott győzelmével Errol Spence Jr (28-0) megőrizte a WBC és az IBF váltósúlyú címét, és megnyerte a WBA övet.

Borítókép és fotók: Bradley Kanaris/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ