Tyson: A ringben tudtam, ha valakinek meg kell halnia, az nem én leszek”

Mike Tyson továbbra is a történelem legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka, miután 1986-ban legyőzte Trevor Bebickot mindössze 20 év és 4 hónaposan.

Az 53 éves legendás bokszoló úgy gondolja, hogy a félelem teljes hiánya arra készteti őt, hogy elfogadja a halált.

“Tudtam, hogy van esély arra, hogy meghalok egy edzés közben, vagy egy mérkőzésen. Tisztában voltam vele. De nem féltem, mert azt gondoltam, hogy ha valakinek meg kell halnia a ringben az nem én leszek. Ez az önbizalom egy túlélési mechanizmus. Most viszont, amikor már azt kezdem tapasztalni, hogy milyen amikor nem létezem, egyre jobban beletörődök a halálba.”

Arra a kérdésre, hogy valóban várja-e a halált, Iron Mike azt válaszolta: “Igen, nem félek. Az élet egy nagy küzdelem. Az embereknek mindenük megvan, de még így is csak küzdenek. Pedig semmik sem vagyunk. Azt gondoljuk, hogy különlegesek vagyunk, pedig nem! A hírnév szar!”

Tyson nemrég arról beszélt, hogy évek óta elveszettnek érzi magát mióta maga mögött hagyta a sportot, és hiányzik neki a régi énje. Az amerikai bunyós kétszer is bajnokként uralkodhatott, miközben három évet börtönben is ült, miután 1992-ben nemi erőszak miatt elítélték.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ