Usman Nurmagomedov ismeri az ismeretlent: készen állok!

Pénteken olyan érzésben lesz része, amiben még soha nem volt része pályafutása során. Usman Nurmagomedov a kaliforniai San Joséban megrendezésre kerülő Bellator 292 gálán védi meg először a könnyűsúlyú bajnoki övét. A korábbi UFC-bajnok és legendás harcos, Benson Henderson lesz az ellenfele.

Khabib Nurmagomedov unokatestvére eddig is hódított az amerikai szervezetben. Mind az öt mérkőzését megnyerte (összesített mérlege 16-0). Sőt, legutóbbi, novemberi győzelme a Pitbullnak becézett Patricky Freire felett azt jelentette, hogy ő lett a könnyűsúly királya. És még mindig csak huszonnégy éves.

Most egy újabb nagy kihívás áll előtte. Ezúttal a tizenöt évvel idősebb Henderson lesz az ellenfele, aki öt évig volt a UFC-ben, ahol 2013 áprilisában szintén bajnok lett. Pályafutása során olyan neveket sikerült kiütnie a legrangosabb küzdősport ligában, mint Jorge Masvidal, Frankie Edgar és Nate Diaz.

Bellator MMA

Usman Nurmagomedovnak az övének megvédésén kívül van még egy különleges motivációja. Ugyanis tavaly januárban a Smooth becenévre hallgató Henderson legyőzte Islam Mamedovot, amit Usman a saját szemével látott, hiszen honfitársa sarkában állt. Ezért akar majd bosszút állni.

„Benson egy legenda. Jó tapasztalat lesz számomra. Mindenképpen készen állok. Tudom, mit kell tennem. Öt menet van hátra, hiszem, hogy nagy meccs lesz” – mondta Usman a két generáció összecsapása előtt.

Borítókép: Bellator MMA

Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ