SAN DIEGO, CA - OCTOBER 7: Usman Nurmagomedov speaks with the media at the Bellator 300 post-fight press conference on October 7, 2023, at the Pechanga Arena in San Diego, CA. (Photo by Amy Kaplan/Icon Sportswire via Getty Images)

Usman Nurmagomedov megbukott a drogteszten, 6 hónapos felfüggesztést kapott a CSAC-tól

A Bellator MMA vitathatatlan könnyűsúlyú bajnokát, Usman Nurmagomedovot hat hónapos felfüggesztéssel sújtotta a Kaliforniai Állami Atlétikai Bizottság, miután az orosz megbukott a drogteszten a Brent Primus elleni mérkőzése után a múlt hónap elején a kaliforniai San Diegóban megrendezett Bellator 300-as versenyen.

Nurmagomedov, aki egyhangú döntéssel győzött Primus ellen, mostanra Cole Shelton első jelentése szerint a korábbi győzelmét hivatalos “No Contest”-re változtatták, és a továbbiakban megfoszthatják a könnyűsúlyú bajnoki címtől.

Ariel Helwani további jelentése szerint, amelyet a CSAC ügyvezetője, Andy Foster tájékoztatott, Nurmagomedov sikertelen drogtesztje abból ered, hogy nem kért TUE-t (terápiás felhasználási mentességet) egy előírt anyaggal kapcsolatban, amelyet a bizottság nem hozott nyilvánosságra, és a jövőben sem fog nyilvánosságra hozni.

„Usman Nurmagomedovot 6 hónapra felfüggesztette a California State Athletic Commission, miután a Bellator 300-on Brent Primus elleni mérkőzését követően pozitív lett a tesztje egy tiltott szerre, a CSAC ügyvezetője, Andy Foster szerint” – tette közzé Helwani a hivatalos X-fiókján. “Az a győzelem mostanra már verseny nélkülivé vált. Foster szerint Nurmagomedovnak volt receptje, de nem kért TUE-t. Emellett pénzbüntetést is kapott”.

Nurmagomedov múlt havi ellenfele, Primus kiadott egy közleményt az orosz indiszkréciójával kapcsolatban, utalva a fent említett Grand Prix formátumhoz való visszatérésre.

„Ma tájékoztatott Andy Foster, hogy a Bellator 300 Usman Nurmagomedov elleni ellenfelem pozitív lett a tesztje tiltott szerre, így a mérkőzést mostantól No Contestnek nyilvánítjuk” – áll Primus közleményében. “Szeretném megköszönni a CSAC-nak és a Bellatornak, hogy együtt dolgoznak a tiszta sport előmozdításán. Az edzőteremben vagyok, keményen edzek, és készen állok arra, hogy visszatérjek a Grand Prix-re”.

A Primus elleni októberi mérkőzése előtt 17-0-s rekorddal büszkélkedő Nurmagomedov egymás után aratott győzelmeket Mike Hamel, Manny Muro, Patrik Pietila és Chris Gonzalez felett, mielőtt döntő győzelmet aratott Patricky Pitbull felett, hogy megszerezze a könnyűsúlyú bajnoki címet, majd megvédte azt Benson Henderson ellen.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ