Daznboxing/instagram

Usyk menedzsere: „Ez most Tyson Fury számára fontosabb, mint Oleksandr számára”

A vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk kivételt kért az IBF-től, hogy a Tyson Fury elleni visszavágója egy újabb csata legyen a vitathatatlan bajnoki státuszért.

Az IBF elnöke, Daryl Peoples pénteken megerősítette a BoxingScene-nek, hogy Usyk kevesebb mint egy héttel a Fury felett a szaúd-arábiai Rijádban aratott megosztott döntéssel elért diadala után benyújtotta a kérelmet. Az IBF kötelező kihívója, Filip Hrgovic 2022 óta vár a címmeccsre, és úgy vélték, hogy a Daniel Dubois elleni június 1-jei találkozója IBF-címmeccs lesz – csapata egyik tagja a héten a BoxingScene-nek azt mondta: „Itt az idő”. Mivel azonban történelmi tett, hogy Lennox Lewis 1999-es uralkodása óta Usyk lett az első vitathatatlan nehézsúlyú bajnok, és mivel a mérkőzését a szaúd-arábiai Turki Alalshikh támogatja, talán vannak anyagi és érzelmi eszközök arra, hogy Hrgovic elégedett legyen, és mind a négy övet megtartsa az ukrán bajnok.

Usyk menedzsere, Egis Klimas megerősítette, hogy beadták a kérelmet az IBF-nek, hogy megtarthassa a bajnoki öveket, és így Usyk megőrizze vitathatatlan koronáját.

„Várjuk a döntést. Szerintem ez most Tyson Fury számára fontosabb, mint Oleksandr számára. Oleksandr természetesen kétszeres egyesített [cirkálósúlyú és nehézsúlyú] bajnok, és ha a következő meccs csak a három övért lesz, nem hiszem, hogy az tisztességes lenne egyikükkel szemben sem. De ami a fontosságot illeti, szerintem a Fury csapat számára fontosabb, hogy megszerezze ezt a címet. Képzeljük el, ha Fury nyer – nem lesz vitathatatlan, így elveszíti az esélyt. A visszavágó, a záradék azért volt, hogy mindkét srácnak legyen esélye arra, hogy vitathatatlan legyen. Remélem, hogy az IBF jó döntést fog hozni” – mondta Klimas.

Hrgovic és Dubois a tervek szerint hamarosan összecsapnak, de Klimas reméli, hogy Usyk mind a négy övét megtarthatja.

„Nem tudjuk, ki lesz a győztes. Hrgovic, aki már régóta kötelező kihívó, vagy Dubois, akit Usyk már legyőzött. Most az lenne a helyes döntés, ha az IBF azt mondaná, hogy ‘Mi a vitathatatlant’ párosítást támogatjuk.”

Arra a kérdésre, hogy Usyk hogy érzi magát a Fury elleni, Rijádban rendezett véres küzdelem után, Klimas így válaszolt: „Jól van. A családjával van, élvezi az időt, a győzelmet. Remek hangulatban van.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ