Weidman: A lábam még nincs olyan állapotban, hogy felvegyem a versenyt a világklasszis srácok ellen

Chris Weidman legutóbbi küzdelme valami olyan szörnyen végződött, ahogyan azt az MMA világában az egyik legrosszabb esetben képzeli el az ember, de ilyen szörnyű eset után sem a visszavonuláson gondolkodik.

A UFC egykori többszörös középsúlyú bajnokának júniusban lesz a születésnapja, és idén lesz 38 éves. Elárulta, hogy nehezen tudja elfogadni az öregedést, és ez a súlyos sérülés elvett a karrierjéből és már kevesebb van neki vissza, mint előtte.

„Vissza akarok térni, mielőtt betöltöm a 38. életévemet júniusban. Ez a célom. Utálom, amikor bemutatnak és látom mennyi idős vagyok már. Mindig is ilyen voltam, már a 20-as éveimben is zavart az öregedés. Nem 29 éves szeretnék lenni, hanem mindig 28 akarok maradni. Ez az érzés nem múlt el, csak most már sokkal idősebb vagyok. Szóval, ha június elején ketrecbe tudnék lépni, az nagyszerű érzés lenne. Sok minden lóg a levegőben, tehát ez még nagyon kiszámíthatatlan. Ez egy nagyon komoly sérülés. Nyilvánvalóan sok sérülésem volt már, hiszen 25 műtéten már átestem. De ez nagyon más. Vannak céljaim, szeretnék küzdeni, de nem fogok belehalni, ha csúszik egy-két hónapot. 2022-ben visszatérek.”

Weidman legutóbb 2021 áprilisában lépett ketrecbe Uriah Hall ellen. Az első találkozásuk 11 évvel korábban volt, akkor Weidman első menetben TKO-val nyert. A második meccsükön még el sem kezdődött a párharcuk, már megtörtént a baj. Weidman 17 másodperc elteltével egy lábrúgást követően horrorsérülést szenvedett.

„Mindent megteszek a visszatérésért. A lábam még nincs olyan állapotban, hogy felvegyem a versenyt a világklasszis srácok ellen. Erőben sem tart ott a lábam, és még vannak fájdalmaim.”

Weidman arra számít, hogy egy-két hónapon belül elér arra a szintre, ahova szeretne. Ezt követően pedig jöhetnek a komoly tervek a visszatérésével kapcsolatban.  

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ