(Photo by Al Bello/Getty Images)

Wilder: Usykot szavahihető embernek tartom

A korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder örül a friss híreknek, miszerint az egyesített bajnok Oleksandr Usyk a jövő hónapban a brooklyni Barclays Centerben – ahol Wilder Robert Helenius ellen tér vissza a ringbe – jelen lesz a mérkőzésen.

Wilder először tér vissza azóta, hogy tavaly októberben Las Vegasban Tyson Fury megállította a szenzációs trilógia mérkőzésükön. A múlt hónapban Szaúd-Arábiában Usyk megosztott pontozásos győzelmet aratott az Anthony Joshua elleni visszavágón, és ezzel megtartotta a WBO, IBF, IBO és WBA címét.

Egy nemrégiben adott interjúban Usyk elárulta, hogy tervei szerint ott lesz a ring mellett Wilder mérkőzésén, azzal a céllal, hogy a győztes ellen megküzdjön majd.

„Hallottam Usyk mondandóját, hogy ott lesz. Szavahihető embernek tartom. Ha Usyk azt mondja, hogy lehetőséget akar adni nekem egy címmérkőzésen, akkor én ezt el is hiszem neki. Mindig azt mondom az embereknek, hogy nem futok el senki elől sem. Egyszerre azonban csak egy meccsre koncentrálok, mert ha ezt nem teljesítem, akkor nincs miről beszélni a továbbiakban. Amint nyerek Robert Helenius ellen, tobábblépek, és várom a következő kihívást, legyen az Usyk vagy bárki más” – mondta Wilder a Sky Sportsnak.

Usyk a következő mérkőzését 2023 első negyedévében tervezi.

Borítókép és fotók: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ